SURSE: Ludovic Orban ar vrea să schimbe doi miniştri din guvernul actual, după alegeri

Conform surselor citate de Antena3, premierul Ludovic Orban ar dori ca, dacă PNL va câștiga alegerile parlamentare, să numească noi şefi la două ministere importante.

RomaniaTV.net
09 nov. 2020, 11:50
SURSE: Ludovic Orban ar vrea să schimbe doi miniştri din guvernul actual, după alegeri

Potrivit surselor citate, ar fi vorba despre Monica Anisie și Marcel Vela, care conduc portofoliile Educație, respectiv Interne.

Ludovic Orban rămâne opțiunea PNL pentru funcția de prim-ministru, în cazul în care liberalii vor câștiga alegerile parlamentare programate pe 6 decembrie. În schimb, Anisie și Vela au fost trecuți pe lista neagră și asta chiar de primul-ministru.

În plus, se zvonește că și alți miniștri ar urma să lase libere portofoliile. Din calculele politice făcute în prezent reiese că cel puțin 4-5 ministere vor trece la partidele cu care PNL ar urma să facă alianțe, asta fiindcă este greu de crezut că liberalii vor câștiga alegerile de o manieră clară, astfel încât să aibă majoritate în Parlament.

Pentru moment, sursele vorbesc despre negocieri cu PMP și UDMR, în timp ce o alianță PNL-USR-PLUS, pe modelul alegerilor locale din București, pare exclusă la momentul actual.

Citeşte şi: Victor Ponta îl atacă pe Orban: „Virusul Lucovid loveşte din nou”