Tablete de la Guvern pentru 250.000 de copii pentru a putea participa la cursurile şcolare online

250.000 de copii proveniţi din familii cu situaţii materiale precare vor primi tablete din partea Guvernului pentru a putea să participe la desfăşurarea online a cursurilor şcolare.

RomaniaTV.net
08 mai 2020, 07:45
Tablete de la Guvern pentru 250.000 de copii pentru a putea participa la cursurile şcolare online

„A fost adoptată hotătârea de Guvern pentru alocarea din fondul de rezervă suma de 150 de milioane de lei pentru achiziţia de tablete pentru un număr de 250.000 de copii, pentru acei copii aflaţi în situaţia dificilă din punct de vedere social care nu au posibilitatea să participe la desfăşurarea online a cursurilor şcolare.
Această hotărâre de Guvern reprezintă o prioritate şi demonstrează că dezvoltarea sistemului de învăţământ online este o prioritate în această perioadă”, a anunţat Ionel Dancă, şeful Cancelariei Guvernului.

Citeşte şi: Ludovic Orban: „Vom achiziţiona din fondul de rezervă tablete pentru elevii care nu pot participa la cursurile online”

Iată principalele declaratii ale lui Ionel Dancă, şeful Canceleriei Premierului

  • În şedinţa de Guvern de joi, a fost adoptată hotătârea de Guvern pentru alocarea din fondul de rezervă suma de 150 de milioane de lei pentru achiziţia de tablete pentru un număr de 250.000 de copii, pentru acei copii aflaţi în situaţia dificilă din punct de vedere social care nu au posibilitatea să participe la desfăşurarea online a cursurilor şcolare.
  • Această hotărâre de Guvern reprezintă o prioritate şi demonstrează că dezvoltarea sistemului de învăţământ online este o prioritate în această perioadă.
  • În sistemul şcolar este nevoie ca măsura suspendării cursurilor şcoale să fie dublată de acţiuni care să permită continuarea procesului educaţional în sistem online.
  • În funcţie de evaluările făcute pe parcurs, acest număr ar putea să crească.
  • Actele normative adoptate în domeniul Sănătăţii. Contractul cadru pentru acordarea serviciilor de sănătate prin Casa Naţională de Asigurări de Sănătate care trebuia aprobat anual până în luna mai a fost prelungit prin hotărâre de Guvern, aplicabilitatea acestui contract până la 31 decembrie 2020.
  • Aceeaşi măsură a fost adoptată şi în cadrul programelor naţionale de sănătate desfăşurate atât de CNAS, cât şi de Ministerul Sănătăţii.
  • Prevederile în vigoare privind serviciile medicale decontate de stat se prelugesc până la 31 decembrie 2020.
  • Un alt normativ a fost adoptat în acest domeniu pentru a reglementa situaţia deja efectuate ca urmare a măsurilor de limitare a infecţiilor cu coronavirus astfel încât unităţile medicale să poată deconta aceste servicii medicale prestate pe perioada stării de urgenţă la nivelul efectiv al serviciilor. 

Citeşte şi: Contractul cadru pentru serviciile de sănătate, prelungit până în decembrie 2020. Decizia adoptată de Guvern