Tânăr acuzat că vindea online subiectele de la BAC, cercetat pentru fraudă informatică

Un tânăr din Buzău este acuzat că vindea pe internet subiectele despre care pretindea că ar urma să fie date la examenul de bacalaureat din acest an. Acesta a fost prins de poliţişti şi este cercetat pentru fraudă informatică. După ce victimele plăteau pentru subiecte, tânărul nu mai era de găsit. 

RomaniaTV.net
06 iul. 2020, 08:42
Tânăr acuzat că vindea online subiectele de la BAC, cercetat pentru fraudă informatică

„În luna iunie 2020, în urma unui incident cibernetic, poliţiştii Direcţiei de Investigaţii Criminale din cadrul Poliţiei Române s-au sesizat din oficiu cu privire la săvârşirea unei infracţiuni de tentativă la fraudă informatică. Astfel, a fost documentată activitatea infracţională a unei persoane bănuite că, folosind o platformă care oferă servicii gratuite de creare a site-urilor web, ar fi creat o pagină web unde ar fi oferit spre vânzare, în schimbul a 100 de lei pentru fiecare materie, subiecte despre care pretindea că ar fi urmat să fie date la examenul de Bacalaureat 2020”, se arată într-un comunicat de presă transmis, luni, de Poliţia Română.

Acea persoană ar fi modificat în mod repetat o altă pagină publică la care utilizatorii pot contribui cu informaţii referitoare la examenul de Bacalaureat, prin introducerea în cuprinsul acesteia a unui link spre site-ul său, cu scopul de a crea confuzie şi a induce în eroare victimele.

În urma investigaţiilor, s-a stabilit că principalul suspect este un bărbat, de 22 de ani, din Buzău. De asemenea, a fost identificată şi o victimă, de 19 ani, din judeţul Prahova, activitatea de identificare a tuturor victimelor fiind în desfăşurare.

În 30 iunie, poliţiştii Direcţiei Investigaţii Criminale, cu sprijinul I.P.J. Buzău, au pus în executare un mandat de percheziţie domiciliară la adresa persoanei bănuite, aceasta fiind depistată.

De asemenea, au fost ridicate mai multe echipamente I.T. şi terminale mobile susceptibile a fi fost folosite în activitatea ilicită.

Bărbatul a fost prezentat Parchetului de pe lângă Judecătoria Sectorului 1, acesta fiind cercetat sub control judiciar.

Poliţiştii Direcţiei de Investigaţii Criminale continuă cercetările pentru fraudă informatică.

Citeşte şi Ele sunt elevele de 10 la Bac din judeţul Iaşi. Planurile lor de viitor includ şi România