Tânără de 21 de ani, fără comorbidităţi, la un pas să-şi piardă viaţa din pricina coronavirusului: „Mi-a atacat toate organele interne”

O tânără de 21 de ani din Scoţia a trecut prin momente cumplite după ce a fost infectată cu noul coronavirus. Deşi tânăra nu avea boli asociate, infecţia cu COVID-19 a adus-o aproape în pragul morţii, informează BBC.

RomaniaTV.net
08 mai 2020, 16:20
Tânără de 21 de ani, fără comorbidităţi, la un pas să-şi piardă viaţa din pricina coronavirusului: „Mi-a atacat toate organele interne”

Lily Burns a ajuns la spital crezând că are o infecție la rinichi. Ea a început să se simtă rău în timpul unei curse desfăşurate în sprijinul Serviciului Național pentru Sănătate. 

M-am dus la medic, care mi-a zis că aş avea o infecţie la rinichi. Singurul simptom specific infecţiei cu coronavirus era febra. Din cauza riscului de a contracta virusul, medicul m-a sfătuit să nu merg la spital, spunându-mi să merg la camera de gardă doar dacă situaţia se agravează”, povestește tânăra.

Citeşte şi O pisică a fost testată pozitiv cu coronavirus. Este cel de-al şaselea caz din lume

Starea ei de sănătate, însă, s-a deteriorat brusc, iar medicii i-au făcut testul pentru coronavirus. Rezultatul primului test a fost negativ. Abia al doilea test a arătat că tânăra a fost infectată.

A început să-mi fie teamă. COVID-19 mi-a atacat toate organele interne, inima, ficatul, rinichii. Au încercat să-mi administreze oxigen pe căile respiratorii, dar pentru că aveam nevoie de cantităţi atât de mari au fost nevoiţi să mă sedeze. Am stat şapte zile la Terapie Intensivă. Singurul lucru pe care mi-l amintesc este ieşirea din ambulanţă. M-au dus într-o cameră cu aproximativ 8-10 medici. A fost copleşitor pentru mine. Şi înspăimântător”, povestește scoţianca. 

Lily a mărturisit că a reuşit să-şi sune familia abia după ce şi-a revenit puţin: ”A fost o experienţă traumatizantă şi pentru ei”.

Tânăra a făcut un apel la oameni să respecte măsurile de protecţie împotriva virusului ucigaş: ”Nu i-aş dori nimănui să treacă prin chinurile prin care am trecut eu”.