Tăriceanu reacţionează în scandalul negocierilor dintre Poliţie şi interlopi. „Nu-mi imaginez că şeful Poliţiei nu a discutat cu Vela”

Călin Popescu Tăriceanu, preşedintele ALDE, a declarat, joi, la România TV, că trebuie văzut dacă Liviu Vasilescu, fostul şef al Poliţiei, s-a dus din proprie iniţiativă să negocieze cu membrii clanului Duduianu, înaintea înmormântării interlopului Emi Pian, sau dacă a fost acest lucru "la îndemnul ministrului" de Interne. Fostul premier a dat de înţeles că în astfel de situaţii nu-şi "imaginează" că şeful Poliţiei "nu a avut o discuţie" cu Marcel Vela.

RomaniaTV.net
03 sept. 2020, 15:57
Tăriceanu reacţionează în scandalul negocierilor dintre Poliţie şi interlopi. „Nu-mi imaginez că şeful Poliţiei nu a discutat cu Vela”

Liderul ALDE a comentat, în cadrul emisiunii „Ultima oră” de la România TV, demisia lui Liviu Vasilescu din funcţia de şef al Poliţiei Române, pe fondul imaginile apărute în spaţiul public în care ar fi negociat cu membrii clanului Duduianu, înaintea înmormântării lui Emi Pian.

„Un asemenea gest se impune. Această colaborare intre Poliţie şi clanuri nu o văd cu ochi buni. E nevoie de aplicare legii. Nu se negociază nimic cu clanurile.

Dacă ajungem la negocieri cu clanurile, atunci sigur că nu numai imaginea se deteriorează. E vorba despre siguranţa cetăţeanului care este pusă sub semnul întrebării. Oamenii îşi pun această problemă în mod firesc. Vor ca forţele de ordine să-şi facă treaba şi să-i apare, nu să stea să negocieze cu ei (cu interlopii, n.red)”, a declarat Călin Popescu Tăriceanu.

Citeşte şi: Tăriceanu: „Demisia lui Liviu Vasilescu, recunoaşterea implicită a pactizării şefilor din Poliţie cu interlopii” 

Tăriceanu cere anchetarea presupusei cârdăşii dintre şefii Poliţiei şi interlopi

„Trebuie văzut ceea ce a făcut fostul şef, să negocieze cu clanurile, a fost propria lui iniţiativă sau a fost îndemnul ministrului. E interesant de văzut. Dacă ministrul i-a indicat să facă acest lucru şi el s-a executat, evident că nu se poate deroba de responsabilitate ministrul de Interne. Lucrul ăsta ar trebui lămurit.

Domnul Vasilescu trebuie să spună foarte clar ceea ce s-a întâmplat. (…) Nu îmi imaginez că într-un caz de asemenea gen el nu a avut o discuţie cu ministrul de Interne, mă refer la domnul Vela”, a precizat Tăriceanu.

Liderul ALDE vrea unificarea Poliţiei Locale sub o singură conducere. „Altfel vom asista la o clanizare a Bucureştiului”

Călin Popescu Tăriceanu, candidatul ALDE la Primăria Capitalei, a declarat că îşi propune să unifice Poliţia locale din Bucureşti.

„Există la nivelul Bucureştiului o Poliţie locală a municipiului şi poliţii locale în sectoare. Ceea ce vreau să propun este o unificare acestor poliţii sub o singură conducere care să-i dea eficienţă, altfel putem să ne imaginăm că poliţia locală vrea să urmărească un rău făcător într-un sector şi când ajunge la graniţa sectorului şi ajunge în sectorul următor nu mai are competenţă.

Ce face în acel moment? Evident că rău-făcătorul scapă, îşi vede de treabă până poliţistul dă telefon la sectorul vecin ca să intervină. E problemă pe care mulţi o reclamă şi trebuie să luăm taurul de coarne şi să dăm competenţe mai multe Poliţiei locale să-şi facă treaba pentru că altfel vom asista la o clanizare a Bucureştiului”, a conchis fostul premier Călin Popescu Tăriceanu.

Orban comentează demisia şefului poliţiei: „Mi se pare o demisie normală. Cred că este un gest firesc”