VÂNĂTOAREA de corupţi se mută în mediul online. Peste 400 de denunţuri pe portalul "Te ia DNA"

Publicat: Marţi, 31 Martie 2015 09:19 // Actualizat: Marţi, 31 Martie 2015 09:33 // Sursa: romaniatv.net

"Te ia DNA", un site dedicat celor care denunţă faptele de corupţie, a apărut în plin asalt al procurorilor anticorupţie asupra clasei politice. Portalul, pe care oricine poate depune un denunţ dacă are informaţii, este denumit generic "Te ia DNA". Până acum pe site au fost raportate peste 400 de denunţuri.

Portalul "Te ia DNA" nu este asumat de nicio instituţie a statului, dar poate să fie un instrument util investigatorilor, ţinând cont de numărul mare de aşa-zise fapte de corupţie semnalate aici.

Citeşte şi: MISS-urile din politică, pe lista DNA. Cum au ajuns "reginele" să fie acuzate că învârt bani din şpăgi

"Ai asistat la vreo faptă de corupţie? Cunoşti un funcţionar public care a comis o infracţiune? Denunţă-l şi salvează-ţi ţara!”, acesta este mesajul adresat celor care intră pe pagina www.teiadna.ro.

Site-ul conţine o hartă a României, iar printr-un simplu click se pot face denunţuri în fiecare judeţ în parte. Utilizatorii pot folosi atât adrese reale, dar îşi pot ascunde identitatea şi sub un nume fictiv, scrie Adevărul.

Ceea ce este interesant este faptul că doar în câteva zile au fost postate peste 400 de denunţuri formulate în special împotriva politicienilor sau a unor funcţionari ai statului român, multe dintre acestea fiind chiar şi simple link-uri ale unor articole apărute în presă.

În acest sens, spre exemplu, la Iaşi, cele mai multe persoane denunţate sunt primarul Gheorghe Nichita, inspectorul general şcolar Camelia Gavrilă sau medicul Vasile Astărăstoaie.

"14 ani de abuzuri, corupţie şi retrocedări ilegale, tarlaua 162 Iaşi, protejat de poliţişti şi magistraţi corupţi", este doar unul dintre denunţurile formulate împotriva primarului municipiului Iaşi, Gheorghe Nichita.

Citeşte şi: Sergiu Lucinschi, reţinut de DNA. Fiul fostului preşedinte al Republicii Moldova e cercetat pentru CORUPŢIE

"Camelia Gavrilă de-a lungul anilor a fost aplaudată şi ajutată să demareze N proiecte de reabilitare, modernizare a şcolilor ieşene, însă nimeni nu a vorbit până acum prin ce metodă, pe ce criterii şi cum au fost direcţionaţi aceşti bani şi din câte se vede, de reabilitări si alte treburi de genul asta, din grădina investiţiilor au beneficiat doar şcolile, grădiniţele, liceele şi colegiile alese pe criteriul «îţi dau că te cunosc», «îţi dau ca sa îmi dai», «îţi dau ca să îmi faci diverse servicii» şi aşa mai departe", sună un denunţ împotriva şefei ISJ Iaşi.


loading...
4 Comenteaza // Vezi comentarii
Loading...
Daca ti-a placut articolul, urmareste RomaniaTV.NET pe   facebook facebook sau  twitter twitter.
31 mar 09:41
...denunţă faptele de corupţie, a apărut în plin asalt al procurorilor anticorupţie asupra clasei politice. Citește mai departe… : ...
31 mar 09:40
...celor care denunţă faptele de corupţie a apărut în plin asalt al procurorilor DNA asupra politicienilor corupţi. Portalul, … mai mult Citeste articolul la sursa: ...
31 mar 09:34
...media="screen">
var td_blocks = []; //here we store all the items for the current page

//td_block class - each ajax block uses a object of this class for requests
...
31 mar 09:28
...corupţi. Portalul, pe care oricine poate depune un denunţ dacă are informaţii, este denumit generic "Te ia DNA". Citește mai departe… Sursa: romaniatv.net ...
1
EUR
4.8730
RON
23 Oct
noapte 6 °
zi 23 °
Ultimele joburi adaugate
24 H