Țeapa de proporții pe care și-a luat-o un vasluian ce și-a cumpărat mielul de Paște de pe internet! Bărbatul a avut un șoc când a sacrificat animalul

Mai sunt doar câteva zile până la Paște, iar majoritatea românilor au intrat deja în febra pregătirilor. Carnea de miel se află pe listele tuturor, însă din cauza prețurilor astronomice din piețe și magazine, foarte mulți români preferă să o cumpere de pe internet deoarece este mai ieftină.

08 apr. 2023, 19:12
Țeapa de proporții pe care și-a luat-o un vasluian ce și-a cumpărat mielul de Paște de pe internet! Bărbatul a avut un șoc când a sacrificat animalul
Țeapa de proporții pe care și-a luat-o un vasluian ce și-a cumpărat mielul de Paște de pe internet! Bărbatul a avut un șoc când a sacrificat animalul

Țeapa de proporții pe care și-a luat-o un vasluian ce și-a cumpărat mielul de Paște de pe internet! Însă, din păcate, foarte mulți oameni nu țin cont de faptul că în spatele prețurilor mici se pot ascunde probleme care pot să le pună sănătatea în pericol.

Citește și La ce trebuie să fim atenți atunci când cumpărăm carne de miel și ouă de Paște. Ce sfaturi oferă ANSVSA

Țeapa de proporții pe care și-a luat-o un vasluian ce și-a cumpărat mielul de Paște de pe internet!

În această perioadă, crescătorii de ovine au umplut site-urile și rețelele de socializare cu anunțuri care mai de care mai atractive, în speranța că vor reuși ca până de Paște să își vândă toți mieii pe care îi au.

De exemplu, ciobanii din județul Vaslui au postat sute de anunțuri cu oferte la carnea de miel care nu depășesc suma de 25 de lei pe kilogram.

Potrivit anunțurilor acestora,  la Tutova, kilogramul de carne, în viu, se vinde și cu 23 de lei, la Vetrișoaia prețul pornește de la 20 de lei kilogramul, pe când la Oprișița, mieii se vând și cu 19 lei pe kilogram.

Cei care sunt tentați de astfel de oferte și se gândesc să își cumpere carnea de miel de pe internet trebuie să aibă mare grijă si asta pentru că cei mai mulți vânzători își trec doar numărul de telefon pe anunț, alături de un nume fictiv, pentru a nu putea fi identificați, încercând astfel să evite controalele medicilor veterinari, chiar dacă în acest fel pun în pericol sănătatea consumatorilor.

Mai mult, în ciuda faptului că știu că mieii lor au probleme de sănătate, unii dintre acești crescători îi vând clienților fără nicio reținere.

Un bărbat din Vaslui care a cumpărat zilele trecute de pe internet un miel viu de aproape cinci kilograme a avut parte de un șoc atunci când l-a sacrificat.

Vasluianul a constata cu stupoare că toată carnea de miel era plină de viermi.

Medicii veterinari spun că intestinele erau inflamate și că cel mai probabil animalul suferea de moniezioză, care mai este numită și panglica mieilor, o boală care poate apărea primăvara la miei și oile tinere.

După acest incident vasluianul a încercat să ia legătura cu ciobanul care i-a vândut mielul, însă acesta nu a mai răspuns la telefon.

Citește și Paşte 2023. Carne de miel mai ieftină din Bulgaria. Fermierii acuză Guvernul