Test de inteligență cu chibrituri. Mută un singur băț pentru a corecta egalitatea 10+6=12

Un nou test de inteligență cu chibrituri! Tot ce trebuie să faci este să muți un singur băț pentru a corecta 10+6=12.

28 mart. 2024, 14:10
Test de inteligență cu chibrituri. Mută un singur băț pentru a corecta egalitatea 10+6=12
Test de inteligență cu bețe de chibrit

Test de inteligență pentru cei care vor să-și pună la încercare spiritul de observație și logică. De această dată, trebuie să mutați un singur băț de chibrit pentru ca egalitatea 10+6=12 să devină corectă.

Trebuie să vă utilizați gândirea analitică, pentru a îndeplini cu succes acest test de inteligență. Înainte de a încerca să rezolvați ecuația, iată câteva informații legate de astfel de teste.

Citește și: Test IQ pentru cei mai vigilenți români! Mută un singură băț de chibrit pentru a corecta 9-5=8

Testele IQ se regăsesc preponderent în câmpul psihologiei. La baza perfecționării acestora a stat psihologul francez Alfred Biner, cel care a conribuit și la scara de inteligență „Binet-Simon”. Propunerea a venit din partea lui și a lui Theodor Simon, în 1905, pentru a elabora o scară cu mai multe probe. Scara era destinată copiilor, pentru a le fi măsurată coeficientul de inteligență. În timp, această scară a fost perfecționată. În prezent, există trei grupe de IQ-uri: mediu, sub medie, peste medie.

Test de inteligență cu chibrituri

Trebuie să acordați foarte multă atenție acestui test. Priviți fiecare cifră și semn matematic, pentru a descoperi care dintre bețe trebuie mutat. Atenția ar trebui să fie îndreptată către semnul „+”. Bățul de chibrit în poziție verticală va fi mutat, pentru a corecta egalitatea.

Astfel, chibritul aflat în poziție verticală va fi adăugat la cifra 0 de la numărul 10. Acesta se va transforma în numărul 18. Astfel, egalitatea devine corectă: 18-6=12.

Citește și: Test IQ pentru genii. Care pahar se va umple primul? Fii atent la capcane!