Testul de inteligență la care se încurcă chiar și geniile! Calculați 3+6 (5+4):3-7

Acest test de inteligență s-a dovedit că le-a dat mari bătăi de cap chiar și celor care au o minte sclipitoare și un IQ ridicat. Deși pare ușor, acest calcul matematic este dificil, iar puține persoane au reușit să dea răspunsul corect.

26 ian. 2023, 13:08
Testul de inteligență la care se încurcă chiar și geniile! Calculați 3+6 (5+4):3-7

Testul de inteligență pare să fie dedicat exclusiv pentru genii. Deși la prima vedere pare ușor, s-a dovedit că de fapt este extrem de dificil, deoarece foarte puține persoane au reușit să dea răspunsul corect.

Citiți și: Test IQ cu chibrituri. Mută un singur băţ pentru ca operaţia să fie corectă

Așadar, acest test de inteligență arată că și geniile greșesc la calculul acesta. Jurnaliștii de la cancan.ro au pregătit un test de inteligență care prezintă un calcul matematic.

Pentru a rezolva testul de inteligență de astăzi, trebuie să rezolvi calculul 3+6(5+4):3-7. Ai grijă! Până și geniile greșesc! Variantele de răspuns sunt:
a) 11
b) 14
c)15
d) 16.

Rezolvarea testului de inteligență

Dacă ai fost extrem de atent, ți-ai dat seama că răspunsul final este b! Cum am ajuns aici, este foarte simplu. Mai întâi, se efectuează operația dintre paranteze: (5+4)=9. Va rezulta:
3+6(5+4):3-7 = 3+6*9:3-7
Operațiile de înmulțire și împărțire sunt mai puternice decât cele de adunare și scădere și, implicit, se vor efectua prioritar, în ordinea apariției lor:
3+6*9:3-7 = 3+54:3-7 = 3+18-7 = 14 (răspuns corect: b)

În cazul în care ai răspunsul corect, felicitări! Ai un IQ extrem de ridicat, ești aproape de un geniu!

Specialiștii au realizat aceste tipuri de teste pentru a vedea care este nivelul IQ al unei persoane.

Multe persoane se întreabă cât de mare este IQ-ul lor.  Scorurile IQ de la 111 la 119 indică o inteligență strălucitoare, în timp ce scorurile IQ de la 120 la 129 arată o inteligență superioară. Un scor IQ de  peste 130 indică talent. Cu toate acestea, unele teste variază, iar talentul intelectual ar putea fi arătat cu un scor de peste 135. Studiile arată că cei care un scor deeste 160 sunt înzestrate cu o supradotație superioară, ceea ce înseamnă că pot fi catalogate ca și genii.

Citiți și: Testul de inteligență care îți arată dacă ai un IQ ridicat! Răspunde corect la trei întrebări