Theodor Stolojan: Susţinem suspendarea ordonanţei prin care s-a introdus impozitul pe construcţii speciale

Europarlamentarul PDL Theodor Stolojan a declarat miercuri, în cadrul unei conferinţe de presă susţinute la Bistriţa, că este de acord cu iniţiativa organizaţiilor patronale care au cerut suspendarea ordonanţei de guvern prin care s-a introdus impozitul pe clădirile speciale, deoarece aceasta afectează mediul de afaceri.

21 mai 2014, 16:42
Theodor Stolojan: Susţinem suspendarea ordonanţei prin care s-a introdus impozitul pe construcţii speciale

„Pe 26 mai, a doua zi după alegeri, toate persoanele juridice, întreprinderi, fermieri, trebuie să se prezinte la administraţiile fiscale, să declare construcţiile speciale şi impozitul calculat de 1,5% la valoarea brută de inventar a acestor construcţii şi să achite prima jumătate din impozitul calculat pe tot anul. Astăzi, Consiliul Investitorilor Străini, Asociaţia oamenilor de afaceri din România şi alte organizaţii patronale au cerut suspendarea aplicării acestei ordonanţe, care a modificat Codul Fiscal şi a introdus impozitul pe construcţiile speciale. Pe bună dreptate au cerut suspendarea aplicării acestui impozit şi noi, PDL, susţinem în totalitate aceste demers al oamenilor de afaceri. (…) Iată în ce situaţie ne aflăm cu această guvernare de doi bani practicată de Guvernul Ponta şi care efectiv nu înţelege că exact oamenii care contribuie cel mai mult la avuţia acestei ţări sunt puşi la pământ de această politică nenorocită de supraimpozitare”, a spus Theodor Stolojan.

Eurodeputatul consideră că este nevoie de mai multe clarificări în ceea cea priveşte exceptările de la impozitare cerute de fermieri pentru silozuri şi sere, de către cei din domeniul industriei nucleare sau de primarii oraşelor care au înfiinţat parcuri industriale şi au oferit facilităţi fiscale celor care au construit unităţi de producţie în aceste zone.

În plus, Theodor Stolojan apreciază că impozitul pe construcţiile speciale va aduce bugetului statului încasări mult mai mari decât cele estimate iniţial de Guvern, de 1,2 miliarde de lei, ceea ce va afecta mediul de afaceri şi ar putea duce la creşteri de preţuri, pentru acoperirea pierderilor.

Citeşte şi Guvernul ELIMINĂ 92 de taxe. Ponta: Nu va fi un impact bugetar major, dar ajută la debirocratizare