Tichetele de sportiv, în valoare de 150 de lei lunar, amânate pentru 2024

Copiii și juniorii legitimați la structurile sportive care practică sportul în mod organizat cu scop în participarea la pregătire, competiții sportive naționale și internaționale oficiale sunt considerați sportivi de performanță. Ei ar fi trebuit să beneficieze lunar de un stimulent financiar prin tichete de sportiv, dar măsura nu se va mai aplica din 2023, fiind amânată pentru 2024.

09 feb. 2023, 18:17
Tichetele de sportiv, în valoare de 150 de lei lunar, amânate pentru 2024

Aplicarea Legii 322/2022 a fost amânată cu un an, prin OUG 168/2022, astfel că tichetele lunare vor putea ajunge la sportivi începând cu 1 ianuarie 2024 (dacă nu mai apar alte schimbări până atunci).

Tichetele lunare de sportiv vor avea o valoare nominală de 150 de lei și vor putea fi utilizate numai pe teritoriul României, pentru achiziția de articole și echipamente sportive specifice disciplinei practicate, pentru transportul sportivilor între localități, pentru achiziția de suplimente nutritive sau pentru recuperare medicală, potrivit Avocatnet.ro.

Tichetele de sportiv vor fi valabile doar dacă vor avea înscrisă pe ele o serie și vor cuprinde cel puțin următoarele:

– emitentul și datele sale de identificare;

– valoarea nominală a tichetului de sportiv;

Citeşte şi: Naţionala de rugby, interzisă pe stadionul Arcul de Triumf înaintea unui test important: „Nu putem accepta să fim trecuţi la ‘şi altele’”

– spațiu pentru înscrierea numelui, a prenumelui și a codului numeric personal ale sportivului care are dreptul să le utilizeze;

– interdicția de a utiliza tichetul de sportiv în alte scopuri decât în scopul activității sportive;

– seria și numărul legitimației de sportiv, cu menționarea numelui structurii sportive la care acesta este legitimat, și categoria de vârstă;

– elementele de identitate vizuală ale structurii sportive și ale Ministerului Sportului.

Tichetele de sportiv vor avea o perioadă de valabilitate de un an de la data emiterii și vor fi distribuite sportivilor începând de anul viitor.

Regulile pentru emiterea și acordarea tichetelor de sportiv vor trebui stabilite anul acesta prin hotărâre de Guvern, potrivit sursei citate.

Citeşte şi: Antrenor de la Dinamo, reţinut pentru agresiune sexuală. Ar fi abuzat o fată de 15 ani. Alte două minore, la audieri