Tragedia din BULGARIA: Zi de DOLIU naţional pentru victimele din Varna

Autorităţile bulgare au declarat ziua de 23 iune ca fiind zi de doliu naţional în memoria victimelor teribilelor inundaţii din Varna, în care şi-au pierdut viaţa 14 persoane.

RomaniaTV.net
23 iun. 2014, 15:05

Consiliul de Miniştri din Bulgaria a declarat ziua de 23 iunie ca fiind zi naţională de doliu în memoria victimelor inundaţiilor din oraşul Varna, relatează Novinite.com.

Guvernul bulgar a transmis condoleanţe rudelor victimelor, iar steagurile tuturor instituţiile publice au fost corobâte  la jumătatea catargului, iar evenimentele şi serbările publice au fost anulate.

Vezi şi Imagini apocaliptice pe LITORAL. Plajele din Mamaia şi Jupiter, devastate de ape. COD ROŞU DE INUNDAŢII

Inundaţiile fără precedent care au afectat Varna, în special cartierul Asparuhovo, au provocat moartea a 14 persoane, inclusiv a doi copii. 

Preşedintele bulgar, Rosen Plevneliev, a participat la o slujbă religioasă în memoria victimelor, la Catedrala Adormirea Maicii Domnului din Varna. De asemenea, au fost ţinute slujbe în mai multe localităţi din ţară.

Ploile torenţiale de joi şi vineri au provocat inundaţii fără precedent în Bulgaria, în regiunile Varna, Dobrich şi Veliko Târnovo. În Varna se aflau şi turişti români, dar în rândul acestora nu a a fost semnalată nicio victimă. În schimb, mai multe autoturisme au fost luate şi avariate de revărsarea apelor.