Tragedie în biserică! Călugări ortodocși, uciși în incinta lăcașului de cult. Un al patrulea monah a fost grav rănit

Trei călugări egipteni aparținând Bisericii Ortodoxe Copte din Africa de Sud au fost uciși în mănăstirea Sfântul Apostol Marcu și Sfântul Episcop Samuel, din orașul Cullinan, situat în apropiere de Pretoria, relatează Reuters.

14 mart. 2024, 16:12
Tragedie în biserică! Călugări ortodocși, uciși în incinta lăcașului de cult. Un al patrulea monah a fost grav rănit

Tragedie în biserică! Motivele crimei, care a avut loc marți, nu au fost încă elucidate, ancheta fiind în plină desfășurare, a anunțat miercuri poliția. O a patra persoană a fost atacată, dar aceasta a scăpat doar cu răni și a putut da declarație la poliție. Cea de-a patra victimă a declarat că a fost lovită cu o bară de fier.

Trei victime au fost găsite cu răni prin înjunghiere. O a patra persoană care a supraviețuit a declarat că a fost lovită cu o bară de fier înainte de a reuși să scape și să se ascundă”, a precizat poliția.

Tragedie în biserică! Călugări ortodocși copți, uciși în biserică din motive necunoscute

Purtătorul de cuvânt al poliției a precizat că atacatorii au părăsit biserica și au fugit fără a lua cu ei obiecte de valoare.

Biserica Ortodoxă Coptă din Africa de Sud a avut o primă reacție vizavi de acest incident și și-a exprimat pe pagina de Facebook „profunda angoasă” față de această crimă abominabilă.

Ambasadorul egiptean la Johannesburg a vizitat marți mănăstirea „pentru a urmări evoluția situației”, a precizat Biserica, adăugând pe rețelele de socializare că cei trei morți sunt Hegumen Takla El-Samuely, Yostos Ava Markos și Mina Ava Markos.

tragedie în biserică

Africa de Sud este una dintre cele mai violente țări din lume, iar lăcașurile de cult nu sunt scutite de infracțiuni, incidentele fiind raportate cu regularitate pe rețelele de socializare.

Poliția a înregistrat aproape 84 de crime pe zi între lunile octombrie și decembrie, potrivit ultimelor statistici oficiale.

Citeste si Dieta părintelui Efrem de la Mănăstirea Dervent. Cum a reuşit îndrăgitul călugăr, un artist al bucatelor dobrogene, să topească 15 kg

Ce este Biserica ortodoxă coptă

Biserica Ortodoxă Coptă este o biserică autocefală care face parte din grupul Bisericilor necalcedoniene. Aceasta are propriul papă, acesta fiind, în prezent, Teodor al II-lea al Alexandriei, care este al 118-lea de la predicile Sfântului Marcu.

Biserica creştină coptă este originară din oraşul Alexandria, din nordul Egiptului. Se spune că apostolul Ioan Marcu, care a şi scris una din Evanghelii, este fondatorul biserii copte, într-o călătorie misionară în Egipt în perioada bisericii primare, undeva între anii 42 – 62 dupa Hristos. Biserica coptă s-a separat de biserica catolică şi de biserica ortodoxă în anul 451 după Hristos, din cauza credinţei lor conform căreia Hristos are o singură natură, ce provine din unirea a două naturi, în timp ce celelalte biserici cred că Isus Hristos este o singură Persoană cu două naturi.

Citeste si Călugăr reținut, după ce și-a bătut până la moarte amicul de pahar. Victima nu a avut nicio șansă