TRAGEDIE în Ghana. Zeci de victime după explozia unui camion care a devastat un oraş

Toate spitalele din apropiere sunt mobilizate pentru a trata răniţii, iar un plan de evacuare a fost activat pentru a-i transporta pe cei aflaţi în stare critică la unităţi medicale din Accra

21 ian. 2022, 07:27

TRAGEDIE în Ghana. Cel puţin 17 persoane şi-au pierdut viaţa şi alte 59 au fost rănite joi în explozia care a devastat o parte a unui oraş din vestul Ghanei, cauzată de un accident implicând un camion care transporta material exploziv destinat unei mine, a indicat guvernul în cursul nopţii, notează AFP.

Cutremur de suprafaţă în Italia. Oamenii au ieşit speriaţi pe străzi, traficul feroviar a fost oprit

Explozia s-a produs joi în jurul prânzului în Appiatse, nu departe de Bogoso, un oraş minier din Regiunea de Vest, la aproximativ 300 de kilometri vest de Accra, capitala acestei ţări vest-africane bogate în resurse miniere.

Potrivit primelor elemente, este „un accident, implicând un camion care transporta materiale explozive pentru o companie minieră, o motocicletă şi un al treilea vehicul, care a avut loc în apropierea unui transformator electric şi a condus la explozie”, a indicat ministrul informaţiei, Kojo Oppong-Nkrumah. într-un comunicat emis în noaptea de joi spre vineri.

Alexei Navalnîi a publicat fotografii compromiţătoare din palatul de un miliard de dolari al lui Vladimir Putin. Liderul de la Kremlin are şi sală de striptease în reşedinţa de la Marea Neagră
„La orele 17.00 (16.00 GMT), un total de 17 persoane au fost, din păcate, confirmate moarte, iar 59 de persoane rănite au fost salvate”, a adăugat ministrul.

Din cele 59 de persoane rănite, 42 primesc în prezent îngrijiri în centre de sănătate şi „unele sunt în stare critică”, a precizat ministrul.

TRAGEDIE în Ghana, imagini şocante:

Toate spitalele din apropiere sunt mobilizate pentru a trata răniţii, iar un plan de evacuare a fost activat pentru a-i transporta pe cei aflaţi în stare critică la unităţi medicale din Accra, astfel încât să poată primi îngrijiri, a afirmat guvernul.

„Pentru a evita a doua explozie, o echipă comună de experţi în explozii din partea poliţiei şi armatei a fost desfăşurată pentru a examina situaţia şi a pune în aplicare măsuri de securitate”, potrivit comunicatului.


loading...
Partenerii noștri