Tragedie în teatrul românesc. A murit un regizor legendar

Bogdan Cristian Drăgan a murit la doar 64 de ani, răpus de o boală de care suferea de mai multă vreme. Anunțul trecerii în neființă a fost făcut pe pagina de Facebook a Teatrului Național "Marin Sorescu" din Craiova.

30 oct. 2020, 16:48
Tragedie în teatrul românesc. A murit un regizor legendar

„După o lungă și discretă suferință pe care a purtat-o cu demnitate a încetat din viață pe 29 octombrie, la 64 de ani, Bogdan Cristian Drăgan, unul dintre intelectualii de marcă ai Craiovei. Regizor de film și de teatru, autor de texte dramatice, Bogdan era întruchiparea decenței și a firescului, un companion elevat, destinat dialogului, toleranței și încrederii. Avea credința că „succesul este o amantă năzuroasă” și era mândru că a avut „privilegiul de a lucra cu toți actorii de marcă ai Naționalului craiovean – pot spune că în acest teatru mă simt acasă”, este mesajul postat pe pagina de Facebook a Teatrului Național „Marin Sorescu” din Craiova.

Dan Gabriel Mogoş, un reputat medic chirurg din Craiova, a murit după ce s-a infectat cu coronavirus: „Dumnezeu să îl odihnească”

Bogdan Cristian Drăgan a fost unul dintre primii români care au stat de vorbă cu Regele Mihai după Revoluție. Evenimentul a avut loc în Elveția, la Versoix. A participat cu mai multe producții cinematografice la festivaluri din țară și străinătate: „Domnişoara Iulia” de August Strindberg, „Naşterea” de Constantin Voiculescu, „Ursul” şi „Cântecul lebedei” de A.P. Cehov, „Valsul hazardului” de Victor Haim, „Revolta Evei Braun” (spectacol-lectură pe un text propriu), „Salvatorii melcilor” (spectacol-lectură pe un text propriu), „Adio, Europa!” de Ion D. Sîrbu.

Doliu în lumea divertismentului! A murit un îndrăgit actor de stand-up comedy

Regretatul regizor a pus în scenă piese ca „Bolnavul închipuit” de Moliere, „Cântăreaţa cheală” de Eugen Ionescu, „Carantina” de Tullio Zanovello, „Bietul John” de Bogdan-Cristian Drăgan, „Procesul Eminescu” de Bogdan-Cristian Drăgan, „Procesul Brâncuşi” de Bogdan-Cristian Drăgan, „Scrisori către bunul Dumnezeu” de I.D. Sîrbu, „Matca” de Marin Sorescu, „Revolta de pe urmă a Evei Braun” de Bogdan-Cristian Drăgan, „Relatare despre moartea mea”, adaptare de Horia Gârbea după romanul cu titlul omonim al lui Gabriel Chifu, spectacol montat în Serbia.