Tragedie minieră, o alunecare de teren a distrus o exploatare ilegală de aur şi a îngropat de vii zeci de muncitori. Sunt cel puţin cinci morţi

Cinci persoane au decedat, iar peste 70 au fost date dispărute după ce o alunecare de teren a îngropat mai mulţi muncitori care lucrau pe un sit minier ilegal de exploatare a aurului din provincia indoneziană Sulawesi Central.

25 feb. 2021, 09:35
Tragedie minieră, o alunecare de teren a distrus o exploatare ilegală de aur şi a îngropat de vii zeci de muncitori. Sunt cel puţin cinci morţi

Un număr de 15 mineri au fost salvaţi după această alunecare de teren care a avut loc miercuri seară în districtul Parigi Moutong, a precizat Haris Supriadi, şeful agenţiei locale de căutare şi salvare.

Persoanele dispărute au fost căutate cu ajutorul a două excavatoare mecanice, a spus acesta, citat de presa indoneziană.

Citeşte şi Case înghiţite de apă mării după o alunecare de teren în Norvegia. Imagini uluitoare

În siturile miniere artizanale din Indonezia se produc frecvent accidente mortale. Peste 20 de persoane şi-au pierdut viaţa în dezastre similare anul acesta.

Folosirea extinsă a mercurului în cazul mineritului la scară redusă provoacă totodată diverse probleme de sănătate, au precizat experţii.

Totodată, aceasta este a doua alunecare de proporţii din Indonezia, după ce la mijlocul lui ianuarie, din cauza ploilor abundente, o alunecare a provocat moartea a 11 persoane şi a dus la dispariţia a cel puţin 18. Inundaţiile şi alunecările de teren sunt frecvente în Indonezia în timpul sezonului ploios, din octombrie până în martie.

Citeşte şi Alunecare de de teren cu urmări înfiorătoare. Sute de sicrie dintr-un cimitir au ajuns în mare FOTO