Traian Băsescu are soluţia la scandalul Costanda! „Deblochez situaţia în câteva ore”

În timp ce primarul general al Capitalei, Gabriela Firea, caută soluții pentru a debloca banii Bucureștiului, după ce a fost pusă poprire pe conturile primăriei, fostul preşedinte, Traian Băsescu, spune că dacă va câștiga, are soluție la scandalul Costică Costanda. 

RomaniaTV.net
09 aug. 2020, 18:08
Traian Băsescu are soluţia la scandalul Costanda! „Deblochez situaţia în câteva ore”

Traian Băsescu, din mandatul de primar al căruia datează speța Costanda, îi reproșează actualului edil că nu a reușit să negocieze și să-i convingă pe consilierii municipali să voteze în favoarea unei soluții. Asta, susține Traian Băsescu, pentru că edilul a avut o evaluare lipsită de credibilitate.

Citeşte şi: Traian Băsescu, despre mobilizarea Poliţiei Armate la priveghiul lui Emi Pian: „Vela a vrut să facă un exercţiu de imagine pentru el”

„Dacă doamna Firea crede că au fost fraude, drumul la DNA este deschis, numai că până atunci, trebuie să execute hotărârile judecătorești, că mă tem că ajunge dânsa la DNA pentru nepunerea în aplicare a hotărârilor judecătorești și pentru lipsa de respect față de proprietate”, a declarat Traian Băsescu la Digi24.

Situația „o deblochez în câteva ore”, susține Traian Băsescu, în ideea că ar ajunge din nou primar general al Capitalei. El a spus că PMP va decide săptămâna viitoare dacă va candida la Primăria Capitalei.

„Dacă voi candida, situația va fi deblocată în câteva ore, pentru că pur și simplu, prin dispoziție de primar, îi dau lui Costanda terenul din Satul Francez. Punct”, a declarat Traian Băsescu, duminică seara, la Digi24.

Citeşte şi: Băsescu, dezlănţuit în ziua înmormântării lui Emi Pian: „În regia lui Marcel Vela, moartea unui interlop a devenit eveniment national”

„Această situație se poate debloca foarte simplu: o evaluare credibilă a terenului pe care îl oferă la schimb Primăria, iar consilierii generali să aprobe acest schimb de teren. Nu există alt drum. Prostia asta cu împrumutul fără să rezolve problema o va duce la alte procese, iar timpul în care nu execută hotărârea judecătorească înseamnă penalități și nu-s mici penalitățile. O să se trezească cu 200 de milioane datorie peste câteva luni și nu-s din banii dânsei, sunt din banii bucureștenilor”, a avertizat Traian Băsescu.

Primarul Gabriela Firea caută soluții pentru a debloca banii Bucureștiului, după ce a fost pusă poprire pe conturile primăriei, la cererea omului de afaceri Costică Costanda. Municipalitatea trebuie să îi plătească bărbatului despăgubiri de 115 milioane de euro, din cauza unor terenuri pe care bărbatul ar fi vrut să construiască clădiri de locuințe.