Traian Băsescu, despre românii plecaţi la cules de sparanghel în Germania. „A fost o operaţiune ordonată de sus”

Fostul preşedinte Traian Băsescu a declarat, sâmbătă, la România TV că operaţiunea "Sparanghelul", aşa cum este cunoscută trimiterea a mii de muncitori români la cules de sparanghel", a fost "ordonată de sus", iar "premierul şi preşedintele sunt ridicoli că spun că nu au ştiut".

RomaniaTV.net
25 apr. 2020, 17:34
Traian Băsescu, despre românii plecaţi la cules de sparanghel în Germania. „A fost o operaţiune ordonată de sus”

Europarlamentarul PMP a precizat la România TV Guvernul României trebuie să le pună la dispoziţie un avion românilor care au acuzat abuzuri din partea fermierilor din Germania.

„De la doi în sus aş trimite avion după ei. Pentru că şi-au bătut joc de ei fermierii germani, i-aş aduce acasă. Asta face un stat care îşi respectă cetăţenii. Dacă vor să fie slavi, e treaba lor.

Doamna Merkel nu are de ce să se supere. Fiecare ţară trebuie să-şi protejeze cetăţenii”, a spus Traian Băsescu.

Fostul preşedinte susţine că operaţinea „Sparanghelul” a fost „cunoscută la cel mai înalt nivel” pentru că autobuzele care au transportat mii de persoane nu ar fi putut circula pe drumurile naţionale, în timpul stării de urgenţă.

„A fost o operaţiune cunoscută la cel mai înalt nivel. Când îi vezi că n-am ştiut… Să ajungi să minţi în halul ăsta. Cine îi crede? Au trecut 1.800 de oameni. 36 de autobuze. Cum au trecut de la Suceava la Timişoara un şir de autobuze?

A fost o operaţiune ordonată de sus, iar premierul şi preşedintele sunt ridicoli că spun că nu au ştiut”, a precizat Traian Băsescu.

Rareş Bogdan reclamă abuzuri în cazul românilor plecaţi la cules de sparanghel în Germania. „Primesc sume mai mici, li se reţin actele”