Traian Băsescu îl avertizează pe Iohannis: Orban nu va demisiona ca un soldăţel de plumb

Preşedintele Traian Băsescu susţine că alegerile anticipate ar genera o criză profundă în România.

RomaniaTV.net
12 ian. 2020, 08:46
Traian Băsescu îl avertizează pe Iohannis: Orban nu va demisiona ca un soldăţel de plumb

Fostul președinte Traian Băsescu consideră că premierul Ludovic Orban nu va demisiona din funcție pentru a provoca alegeri anticipate:

  • Nu mi s-a părut chiar ‘Suntem gata’ si cu mana la chipiu (…) Orban spune ca daca sunt conditiile. Pana acum nu am vazut premieri sa demisioneze de buna voie, ba dimpotriva, am vazut premieri care s-au baricadat. Orban ar fi o exceptie absoluta dar o exceptie in conditiile in care nimic nu reclama un asemenea gest.
  • Dupa parerea mea guvernul Orban a avut un inceput bunisor de mandat, pe imagine stau relativ bine, nimeni nu poate contesta o valoare crescuta a actualului guvern in raport cu toate cele 3 ale PSD puse la un loc si i-ar ramane sa duca guvernarea pana la alegeri in conditii decente. De ce sa mergem in anticipate, mi-e greu sa inteleg.
  • Iar Orban, in mod categoric, nu va merge ca un soldatel de plumb sa isi depuna demisia. Este un politician crescut in partid, nu e un politician amator caruia sa-i spui ce sa execute. Eu cred ca Orban va pune problemele foarte corect si in spatiul public daca este nevoie.
  • Ganditi-va ca de la demisia premierului urmeaza 3 luni de incertitudini. Ne bagam singuri intr-o criza politica in care nu ne cheama nimeni. Ne ducem, asa, nauci. Va fi foarte greu de inteles in cancelariile aliate de ce un guvern fara probleme, laudat de UE si de NATO ca un guvern al sperantei se trezeste peste noapte sa isi abandoneze mandatul pentru ca are cineve hachita alegerilor anticipate.

Traian Băsescu: „Mi s-ar părea ridicol ca PNL să facă exact ce l-a dus capul pe Dragnea”