Băsescu: Candidatura lui Isărescu la prezidenţiale e o glumă. Lumea îl vede drept guvernator

Preşedintele Traian Băsescu a vorbit vineri despre protestele faţă exploatarea gazelor de şist şi atacul asupra ministrului Culturii, eşecul privatizarii CFR Marfă, pactul de coabitare, situaţia din PDL şi o eventuală candidatură a lui Emil Boc la Preşedinţie în 2014.

18 oct. 2013, 08:10
Băsescu: Candidatura lui Isărescu la prezidenţiale e o glumă. Lumea îl vede drept guvernator

Băsescu: Crin Antonescu nu mai e pe lista de protocol a Preşedenţiei. Poate veni la Cotroceni ca turist

„Crin Antonescu nu mai e pe lista de protocol a Preşedenţiei. Nu a avut un comportament adecvat la o vizită anterioară. Poate veni la Cotroceni ca turist”, a declarat şeful statului.

Băsescu: Candidatura lui Isărescu la prezidenţiale e o glumă. Lumea îl vede drept guvernator

„Sunt convins că Isărescu nu vrea să candideze la prezidenţiale. Vedeţi, să vă dau un exemplu. Când am candidat contra lui Geoană, lumea îl vedea drept ministru. A fost cel mai facil adversar pe care l-am avut. Lumea îl vede pe Isărescu drept guvernator. Cât despre dreapta, cred că e o soluţie bună ca Partidul Mişcarea Populară cu Forţa Civică. Dar eu nu voi fi dădaca lor”, a declarat şeful statului.

Băsescu: Predoiu a fost la mine în Cabinet ca să mă roage ca Ponta să-l ţină în Guvern

„Predoiu a fost la mine în Cabinet ca să mă roage ca Ponta să-l ţină în Guvern. Nu am nimic împotriva lui, să candideze la prezidenţiale, dar fără să mintă. Fiind in guvernul Tariceanu, Predoiu a propus inlocuirea lui Morar de la DNA cu o doamna consilier care nu avea dosare. Iar acum am înţeles că-mi dădea lecţii cum a renunţat Băsescu la Daniel Morar, cum a băttu el cu pumnul în masă. Dar chiar el a renunţat la Daniel Morar. Şi ştiu şi cum: prin înţelegere cu PNL şi Hrebenciuc. Să nu îndrăznească Predoiu să-mi dea mie lecţii publice”, a declarat şeful statului.

Băsescu: Am rămas foarte legat de Boc, cum sper că şi el a rămas legat de mine

„Am rămas foarte legat de Boc, cum sper că şi el a rămas legat de mine. El a fost un premier care a făcut multe lucruri pentru România, iar acest lucru se vede în activitatea USL. USL nu a modificat nici Codul Muncii, nici Legea Dialogului Social, nici Legea Salarizării, nici Legea Pensiilor. USL le-a hulit cât au fost în Opoziţie, iar acum le ţin ca pe Sfintele Moaşte. Doar în Legea Educaţiei au scos clasificarea universităţilor ca să dea bani la toţi clienţii din sistemul universitar. Dar au rămas pe acelaşi context din guvernarea Boc, care înseamnă modernizarea României”, a declarat şeful statului.

Băsescu: Peste 50.000 de militari americani vor traversa România, din Afganistan

„Vizita lui Ponta în SUA nu poate fi considerată o performanţă diplomatică, e un interes reciproc. Începe investiţia de la Deveselu, repatrierea trupelor americane din Afganistan. Vă daţi seama că toată logistica americană din Afganistan trece prin România, sunt 50.000 de militari. SUA se ţine de cuvânt, e aici. Sunt mulţumit şi de modul în care are loc investiţia Ford în România. Unde mai sunt lucruri de rezolvat e în domeniul cercetării, vreau să văd burse pentru studenţi români în SUA”, a declarat şeful statului.

Traian Băsescu: Greşeala lui Ponta a fost că a vrut să-şi impună oameni la DNA 

„Greşeala care s-a făcut la DNA a fost o lovitură din partea lui Ponta car a vrut să-şi impună nişte oameni. Dar la DNA a fost o reacţie de respingere faţă de acest gest, faţă de oamenii lui Ponta”, a declarat şeful statului.

Băsescu: Voi lua o decizie privind pactul de coabitare după ultima discuţie cu oficialii USL

„Am spus că voi lua o decizie în acea zi asupra pactului de coabitare. Dar sunt nişte mecanisme instituţionale, nu puteam să dau un răspuns chiar în acea după-amiază. Aştept să aibă loc ultimele discuţii cu oficialii USL pe această temă şi apoi voi lua o decizie. Discuţiile vor avea loc în aceste zile”, a declarat şeful statului.

Băsescu: Gazprom are tot interesul ca România să nu exploateze nici gazele din Marea Neagră, nici pe cele de şist

„Gazprom are tot interesul ca România să nu exploateze nici gazele din Marea Neagră, nici pe cele de şist. E clar că Gazprom, guvernul Federaţiei Ruse, au interesul ca România să nu-şi exploateze resursele de gaze”, a declarat şeful statului.

„Ce nu spun ecologiştii: că resursele noastre sunt în scădere. Şi dacă nu exploatăm resursele acum, devenim foarte dependenţi de importurile faţă de gazele străine. Iar Federaţia Rusă nu e nici mieluţ, e o mare putere şi joacă tare. Aceşti oameni trebuie să explice oamenilor de ce rămânem fără resurse”, a declarat şeful statului.

Băsescu: Ponta sacrifică orice. La CFR Marfă a vrut să ajute un prieten, pe Gruia Stoica

„Ponta sacrifică orice. La CFR Marfă a vrut să ajute un prieten, pe Gruia Stoica. La Oltchim a vrut să-l distrugă pe Dan Diaconescu. Şi a sacrificat angajaţii de la Oltchim. (…) Privatizarea CFR Marfă nu se poate face în câteva zile. Compania trebuie prezentată în toate centrele internaţionale, Londra, Washington, cu road show-uri, care să dureze luni. Iar apoi nu anunţi vânzarea în două-trei ziare naţionale, ci în presa internaţională”, a declarat şeful statului.

Băsescu: Nu trebuie să tolerăm incidente ca atacul asupra maşinii ministrului

„Incidentul cu maşina ministrului nu trebuie tolerat. Astfel de incident nu trebuie să aibă loc împotriva nici unui cetăţean. Şi nici cel contra ministrului, nu pentru că e ministru, ci pentru că e cetăţean al României, iar orice incident de acest gen împotriva oricărui cetăţean nu trebuie tolerat”, a declarat şeful statului.