Trei profanatori de morminte au fost arestaţi. Hoţii smulgeau dinţii de aur ai morţilor şi când nu puteau scoate o brăţară, o luau cu tot cu braţ VIDEO

Polițiștii din Cluj au prins luni trei hoți din Călărași care au profanat mai multe morminte din Huedin pentru a fura dinții de aur și bijuteriile celor îngropați.

07 dec. 2021, 13:28
Trei profanatori de morminte au fost arestaţi. Hoţii smulgeau dinţii de aur ai morţilor şi când nu puteau scoate o brăţară, o luau cu tot cu braţ VIDEO

Suspecții au fost prinși pe Autostrada Sebeș – Turda după ce în Huedin s-a dat alarma că în cimitir ar fi fost profanate șase morminte. Hoții urmăreau înmormântările pe rețelele de socializare pentru a vedea cât de bogate sunt familiile, iar ulterior acționau.

De cele mai multe ori, hoții furau tot ce găseau în sicriu, dar și bijuterii. În cazul în care nu puteau să smulgă un inel sau o brățară, hoții alegeau să plece cu tot cu brațul decedatului, scrie Monitorul de Cluj. Cele trei persoane au vârste cuprinse între 24 şi 40 de ani.

Cele trei persoane au fost depistate pe Autostrada 10 Turda-Sebeş, după ce, în noaptea de 4 spre 5 decembrie, ar fi profanat 6 morminte amenajate în cimitirul din localitatea Huedin, judeţul Cluj, de unde ar fi sustras 100 de euro şi 10 lei.

„Ulterior, poliţiştii s-au deplasat la domiciliile celor trei bărbaţi, în localitatea Dor Mărunt şi în oraşul Pantelimon, unde au pus în aplicare patru mandate de percheziţie domiciliară. De asemenea, persoanele în cauză sunt bănuite că în noaptea de 10 spre 11 noiembrie ar fi pătruns în cimitirele din localităţile Petreşti şi Moara din Groapă, din judeţul Dâmboviţa, unde ar fi forţat plăcile de ciment de la 13 cavouri şi ar fi sustras bani şi bijuterii, fiind creat un prejudiciu de 13.400 de lei”, se arată într-un comunicat al IPJ Dâmboviţa.

Suspecţii vor fi prezentaţi Parchetului de pe lângă Judecătoria Găeşti pentru dispunerea unor măsuri preventive.   Activităţile s-au desfăşurat cu sprijinul poliţiştilor de la Direcţia Operaţiuni Speciale, de la structurile de investigaţii criminale din judeţele Cluj, Hunedoara şi Alba şi de la Poliţia Oraşului Lehliu Gară şi Pantelimon.

Conform primelor date, hoții nu ar fi la primul gest de asemenea fel. Aceștia au mai vandalizat 13 morminte din Corbii Mari, județul Dâmbovița.

Citeşte şi: Tâlharul care i-a furat portofelul reporterului Iulia Blondea la protestul de la Alba Iulia de Ziua Naţională a României, reţinut


loading...