Trucul eficient care te ajută să scapi de mirosul de mucegai din dulap! Ai nevoie de o plantă care costă doar trei lei

Mirosul de mucegai este extrem de neplăcut și ne poate da multă bătăi de cap, mai ales pentru că este destul de pregnant, fiind deci dificil să scapi de el. Există un truc care te va salva în fața acestei probleme.

10 iul. 2023, 13:00
Trucul eficient care te ajută să scapi de mirosul de mucegai din dulap! Ai nevoie de o plantă care costă doar trei lei
Trucul eficient care te ajută să scapi de mirosul de mucegai din dulap! Ai nevoie de o plantă care costă doar trei lei

Mirosul de mucegai este unul dintre cele mai neplăcute din câte există și, în plus, e destul de dificil să scapi de el odată ce s-a instalat. Atunci când te confrunți cu acest miros chiar la tine în dulap este cu atât de greu de suportat. Din fericire, există o plantă care te poate salva de această problemă. Mai mult de atât, aceasta costă doar trei lei.

Citește și: Medicii avertizează că toamna intensifică alergiile la mucegai şi acarieni. Ce ne recomandă specialiștii să facem

Mucegaiul este o problemă destul de răspândită în casele oamenilor, de care scăpăm cu destul de mare dificultate. Din păcate, mirosul neplăcut poate să pătrundă chiar și în șifonier și să ne dea bătăi de cap. Până să începem să cheltuim bani pe diverse metode prin care să îl combatem, ar trebui să ne asigurăm că am eliminat orice sursă de umiditate din casa noastră. Pentru a face acest lucru trebuie să verificăm dacă nu cumva există scurgeri de apă, infiltrații de la țevi sau zone cu umiditate mult prea ridicată, precum baia sau bucătăria. Dacă vreuna dintre aceste probleme există, trebuie să ne asigurăm că remediem cât mai repede situația, astefl încât nivelul de umiditate să fie redus.

Ulterior, dacă vreți să scăpați în mod natural de mucegai, fără să cheltuiți sute de lei pe diverse substanțe chimice, există o plantă care poate să vă salveze și cu siguranță există în bucătăria ta. Vorbim în acest caz despre o plantă aromatică care are un preț extrem de mic.

Rozmarinul este cel care te poate salva în această situație. Planta are un miros extrem de puternic. Tot ce trebuie să faceți este să goliți dulapurile și sertarele și să verificați că nu au mai rămas alte obiecte sau haine în interiorul acestora. După aceea trebuie să ștergeți foarte bine dulapurile cu o lavetă umedă și să plasați o crenguță de rozmarin în fiecare colț. Doar câteva zile sunt necesare pentru ca mirosul neplăcut să dispară.

Ce se întâmplă dacă bei ceai de rozmarin

Frunzele uscate, pe care le folosești și pe post de condiment, se lasă în apă fierbinte într-un vas acoperit, timp de 10 minute, apoi se strecoară ceaiul și se adaugă în cană 2-3 picături de zeamă de lămâie. În principal, ceaiul de rozmarin este bun pentru memorie și este indicat deoarece stimulează sistemul nervos. Este cel mai bun remediu de acest fel pentru memorie, dar are și rolul de a îmbunătăți circulația la nivelul creierului, atenția și viteza de reacție, previne apariția bolilor nervoase și încetinește dezvoltarea bolilor degenerative.

Este indicat pentru sănătatea hepatică și a rinichilor, rozmarinul contribuind la eliminarea toxinelor și la curățarea acestor organe. Totodată, susține funcția vezicii billiare și regenerarea ficatului și poate preveni apariția pietrelor la rinichi.

Infuzia de rozmarin poate ajuta și la reglarea tensiunii arteriale, scade colesterolul și stimulează circulația eficientă a sângelui, fiind de ajutor dacă suferiți de circulație periferică îngreunată, ai mâinile sau picioarele reci sau ai varice.  Ceaiul de rozmarin protejează țesuturile de toxine, formează o barieră de antioxidanți, vitamine și minerale. Astfel, elasticitatea pielii se păstrează și îți oferă un tonus mai bun.

Citește și: Cum scapi de mucegaiul de pe pereții din casă. Trucul care le va scăpa pe gospodine de o mare bătaie de cap