Trucuri ca să ascunzi rădăcinile albe

Dacă se întâmplă să lași, între vopsiri, mai mult timp decât ar trebui, rădăcinile crescute încep să se vadă inestetic. Există mai multe trucuri care le pot ascunde cu iscusință, o perioadă.

RomaniaTV.net
08 mai 2018, 08:54
Trucuri ca să ascunzi rădăcinile albe

1. Schimbă cărarea

Când îți coafezi mult timp părul în același mod, podoaba capilară poate să devină lipsită de volum și să se îngrașe mult mai repede. Din cauza asta, rădăcinile albe sau în nuanțe diferite de restul părului vor ieși mai repede în evidență. Schimbă cărarea obișnuită și încearcă și îți aranjezi diferit părul, pentru a distrage atenția. Încearcă un coc mai dezordonat, o coadă de cal într-o parte sau o cărare în zigzag.

2. Folosește un șampon uscat

Părul gras, lipit de cap, va scoate și mai mult în evidență diferența de culoare sau firele albe care au crescut. Șampoanele uscate te pot ajuta să menții culoarea podoabei capilare uniformă între spălări, eliminând sebumul în exces. Îți oferă și un plus de volum. Pulverizează o cantitate mică de produs la rădăcini, pe dedesubtul șuvițelor de păr, așteaptă să intre puțin în piele, apoi masează delicat, cu buricele degetelor, excesul.

Citeşte şi Trucul de frumuseţe al lui Marilyn Monroe. Cum să ai grijă de pielea ta

3. Caută în magazine produse speciale

Pe piață, există mai multe corectoare pentru acoperirea rădăcinilor crescute, sub formă de spray, pudră sau creion. Acestea se aplică direct pe părul proaspăt spălat și coafat, uniformizând culoarea podoabei capilare. Cu formule special concepute, nu irită scalpul și nici nu deteriorează firul de păr. Sunt disponibile într-o gamă largă de culori, fiind eficiente atunci când nu ai avut timp să te vopsești și ai nevoie de un retuș rapid.

4. Trișează prin accesorii

Alege o coafură simplă, pe care o îmbodobești cu bentițe mai subțiri sau mai late, agrafe diverse sau elastice de păr. Vara, folosește-te de eșarfe colorate, care îți pot acoperi cu ușurință rădăcinile crescute. Răsucește-le în forma unei bentițe peste firele inestetice sau poartă pălării de tot soiul, care te vor feri și de soarele dogoritor.

Citeşte şi Cele mai periculoase obiceiuri care te îmbătrânesc prematur

5. Împletește părul

Ascunde firele de păr crescute cu ajutorul unei împletituri care să urmeze linia naturală a rădăcinilor, astfel încât șuvițele să se acopere unele pe altele.

Sfat Clickpentrufemei: Poți să acoperi rădăcinile crescute și cu ajutorul unui fard normal, într-o nuanță cât mai apropiată de cea a părului.

Cele mai bune sfaturi pentru vopsirea părului