Trupul Ilenei Ciuculete ar putea fi strămutat de la Bucureşti la Craiova. Decizia, luată de băieţii ei: „Crucea este crăpată şi noi nu putem face nimic”

Băieţii Ilenei Ciuculete iau în calcul strămutarea trupului mamei lor în localitatea natală, chiar dacă acest lucru ar presupune să o separe de cel care i-a fost soţ în ultima parte a vieţii, Cornel Galeş. Decizia a fost luată deoarece băieţii nu au actele locului de veci, din acest motiv neavând niciun drept să facă lucrări de reabilitare a mormântului.

06 dec. 2022, 13:11

Trupul Ilenei Ciuculete, care s-a stins în luna martie 2017 din cauza unei ciroze hepatice cu evoluţie galopantă, ar putea ajunge „acasă”, dar doar după ce se vor împlini 7 ani de la deces, adică în 2024. În ultimii 5 ani, mormântul unde îşi dorm locul de veci Ileana Ciuculete şi Cornel Galeş s-a deteriorat. Crucea de la cavou este crăpată, dar băieţii artistei nu au voie să efectueze nicio lucrare, de asemenea, nu au dreptul să plăteasca nici taxa anuală pentru că nu au actul locului de veci.

Trupul Ilenei Ciuculete ar putea fi strămutat la Craiova peste doi ani

Cristian Sfetcu, unul dintre cei doi fii ai artistei, a declarat pentru viva.ro că s-a prezentat cu un avocat la Administrația Cimitirelor și Crematoriilor Umane, unde, în două rânduri, au depus cereri în vederea obținerii actului. Acest lucru s-a întâmplat o dată în februarie, o dată în luna august a acestui an, dar până în prezent băieţii artistei nu au primit niciun răspuns.

Actele ar fi trebuit să fie la Cornel. Încă din luna februarie a acestui an am fost cu avocata la Asociația Cimitirelor și Crematoriilor și am depus o cerere. Fără actul acela, nu pot să le plătesc, acolo, taxa. Voiam să pot plăti taxa anuală, care cred că nu e plătită de când a murit Cornel Galeș, de vreo trei ani. Pare incredibil, dar noi nu putem plăti, dacă nu avem actul acela doveditor. Am făcut cerere și ni s-a spus că se rezolvă până prin iunie. Nu s-a întâmplat acest lucru. În august, am sunat iar și a spus că nu se lucrează. Și iată cum trec anii și nu putem face nimic„, a declarat Mugurel Sfetcu, fiul cel mare al artistei, pentru sursa citată.

Citeste si Motivul pentru care Petrică Mâțu Stoian și Bianca Drăgușanu au luat masa împreună. „Aici era frumoasă” VIDEO

Fiii Ilenei Ciuculete, doborâţi de birocraţie

Băieții Ilenei Ciuculete au spus că mai așteaptă încă un răspuns de la Administrația Cimitirelor și, în caz contrar, s-au gândit chiar și la varianta ca, la împlinirea celor 7 ani de la deces, să o strămute pe Ileana Ciuculete în Craiova.

Fără acel act nu ne ia în considerare. Am dus actul acela, că fata lui Cornel, Claudia Galeș, a renunțat la drepturi, iar el, din partea lui, nu mai are pe nimeni. Mai suntem noi, dar pe mine asta mă interesează, să rezolvăm și această problemă. Crucea este crăpată mai demult. Probabil s-a mai deteriorat. Dacă nu am acte, nu putem face nimic. Asta a fost situația. Prin tot ce am trecut până acum ne-a întărit. A trecut. În caz că, Doamne ferește, nu vor să ne ajute, să facem acte, noi așteptăm. La șapte ani o strămutăm pe mămica la Craiova, că avem voie. Eu m-am săturat de lupte cu autoritățile„, a mai declarat Mugurel Sfetcu pentru viva.ro.

Citeste si Saveta Bogdan, cadou special de Moş Nicolae: „Vreau să fiu frumoasă, să întineresc cu 20, 30 de ani”. VIDEO