Trupul neînsufleţit al jurnalistului Bogdan Socol, dus la INML pentru necropsie

Trupul neînsufleţit al comentatorului sportiv Bogdan Socol a fost dus, duminică, la INML penrtu efectuarea necropsiei. Luni, regretatul jurnalist va fi depus la capelă.

12 feb. 2023, 15:22
Trupul neînsufleţit al jurnalistului Bogdan Socol, dus la INML pentru necropsie

Medicii legiști efectuează necropsia regretatului Bogdan Socol pentru a elucida exact cauza decesului, potrivit realitatea.net. Se ştie că acesta a murit în urma unui şoc hipotermic, în timp ce înota în apele îngheţate ale lacului  Bragadiru.

Bogdan Socol, dus la necropsie

Vineri, fostul comentator sportiv, pasionat de înotul în ape îngheţate, a intrat sub gheață, dar a rămas blocat și n-a mai reușit să spargă stratul de gheaţă ca să poată ieşi la suprafaţă.

Deși i-au fost făcute manevre de resuscitare atât la faţa locului, cât şi la spital, timp de două ore, inima acestuia nu a mai repornit.

Jurnalistul de doar 42 de ani era pasionat de acest sport extrem. A decedat vineri, lăsând în urmă 3 copii și o soție îndurerată.

Citeste si Greșeala uriaşă care i-a adus moartea lui Bogdan Socol: „Sunt lucruri pe care el nu le-a ştiut, pare că a făcut scufundarea de capul lui”

Ce şanse de supravieţuire ar fi avut Bogdan Socol

Fostul jurnalist a suferit un şoc hipotermic, adică o pierdere progresivă de căldură care, în final, duce la tulburări de ritm cardiac, urmate adesea de deces, a explicat medicul primar ATI Radu Ţincu la România TV

Cei mai mulţi dintre cei care-şi pierd viaţa în ape îngheţate o fac prin şoc hipotermic, adică printr-o pierdere progresivă de căldură. Într-atât de mult scade temperatura corpului încât apar tulburari metabolice, apar tulburări în perfuzia unor organe, apar vasoconstricţii ale vaselor cardiace, lucru care poate să ducă la dezvoltarea unui infarct miocardic, ceea ce duce la o tulburare de ritm cardiac„, a explicat medicul la România TV.

Referitor la şansele de supravieţuire pe care o persoană care face şoc hipotermic le are, reputatul medic spune că acestea există, dar sunt infime. Şi asta întrucât, în momentul în care organismul este reîncălzit, se eliberează o serie de substanţe toxice care determină decesul.

Persoanele pot fi scoase cu activitate cardiacă pentru că scăderea temperaturii duce la scăderea ratei de metabolism, iar acest lucru ajută la menţinerea unei activitati cardiace. Este vorba despre aşa-zisa stare de hibernare. Însă modificările pe care temperaturile scăzute le produc pe musculatura periferică duc la degajarea de substanţe toxice în urma lipsei de oxigenare.

Citeste si Regretul uriaş cu care a murit Bogdan Socol: „Nu este o moarte bună, ci cauzată de unele forțe din exteriorul meu”

Când pacientul e reîncălzit, lucru care trebuie făcut pentru a-l putea salva, din aceste zone care nu au avut vascularizaţie se pot elibera anumite substanţe toxice, precum produşi de necroză musculară, acid lactic. Mulţi îşi pierd viaţa în această fază de reîncălzire prin ceea ce se numeşte sindrom de reperfuzie”, a completat dr Radu Ţincu.