Turcia dă startul sezonului turistic! Ce măsuri de siguranţă se vor lua

Turcia se pregăteşte să deschidă hotelurile pentru turiştii nerăbdători la începutul lunii iunie. Sezonul începe târziu anul acesta din cauza pandemiei de coronavirus, dar hotelierii sunt optimiști, speră că va fi prelungit până în decembrie. Hotelurile promit ca iau măsuri pentru protejarea clienților.

RomaniaTV.net
16 mai 2020, 13:54
Turcia dă startul sezonului turistic! Ce măsuri de siguranţă se vor lua

La un hotel de lux din Antalya, angajații fac pregătiri pentru deschiderea sezonului turistic la începutul lunii viitoare. Măsurile de siguranță pornesc încă de la intrarea în hotel.

„La intrarea în hotel, vom lua temperatura cilenților și apoi îi vom caza. În hotel, avem amplasate, de asemenea, camere cu termoviziune. Bagajele vor fi dezinfectate la intrare și trimise în camere cu etichete pe ele”, a declarat Caglar Bayrakci, managerul hotelului. 

Citeşte şi: De când vom putea merge din nou în concediu la mare? Ludovic Orban a dezvăluit planul Guvernului

Turiștii care ajung în Turcia își pot lua adio de la mesele tip bufet, pentru că preparatele vor fi servite direct la mesele lor, de către personal. Deserturile, fructele și salatele vor fi servite pe farfurii de unică folosință. Cartelele camerelor vor fi dezinfectate cu ajutorul lămpilor cu ultraviolete, iar la recepție vor fi oferite pixuri de unică folosință.

Camerele nu vor fi folosite timp de 24 de ore după eliberare, iar în lifturi va avea voie să intre câte o persoană, cu excepția familiilor. Telecomenzile de aer condiționat și televizor vor fi și ele dezinfectate, iar textilele spălate la o temperatură de 70 de grade. Măsuri de distanțare socială vor exista și la piscine și pe plaje.

Citeşte şi: Cu mască sau fără mască? Cum va arăta o zi de plajă în România

„Sunt 1,5 metri între șezlonguri. Clienții vor primi prosoape de la personal!, a continuat Caglar Bayrakci.

În Turcia, aproximativ 145 de mii de oameni au fost infectați și alți peste 4.000 uciși de noul coronavirus.