Uber, din nou în legalitate. Noua licenţă, valabilă 18 luni

Cunoscuta aplicaţie de ride-hailing Uber a câştigat a reintrat în legalitate, la Londra, un judecător anulând o interdicţie impusă de către autoritatea de reglementare a transportului londonez. Instanţa a acordat companiei o nouă licenţă valabilă 18 luni, transmite CNBC, potrivit news.ro.

RomaniaTV.net
29 sept. 2020, 07:07
Uber, din nou în legalitate. Noua licenţă, valabilă 18 luni

În 2019, autoritatea Transport for London a retras pentru a doua oară licenţa Uber, prima oară refuzând să reînnoiască licenţa Uber în 2017. Motivul a fost ”repetarea unor nereguli” care au pus pasagerii în pericol. Mai exact este vorba despre o deficienţă a sistemului Uber care a permis ca şoferi neautorizaţi să îşi încarce fotografiile în conturile altor şoferi şi să transporte în mod fraudulos pasageri în cel puţin 14.000 de curse.

Citeşte şi O clientă UBER, rănită la cap în timpul unei călătorii, a dat în judecată compania. Motivul pentru care instanţa i-a respins cererea

Judecătorul Tan Ikram, de la Curtea de Magistraţi din Westminster, a spus că are „suficientă încredere” că Uber „nu mai reprezintă un risc pentru siguranţa publică„.

În pofida deficienţelor lor istorice, consider că în prezent Uber poate deţine o licenţă de operator pentru angajarea de vehicule private„, a afirmat judecătorul în decizia sa.

Noua licenţă este însoţită de mai multe condiţii convenite de Uber şi Transport for London.