Uber le impune atât şoferilor, cât şi clienţilor să poarte măşti pe tot parcursul cursei

Uber le cere tuturor şoferilor să poarte măşti începând cu 18 mai, pentru a combate răspândirea coronavirusului, deoarece oamenii încep să se întoarcă la muncă.

RomaniaTV.net
13 mai 2020, 18:37
Uber le impune atât şoferilor, cât şi clienţilor să poarte măşti pe tot parcursul cursei

Compania Uber a investit 50 de milioane de dolari pentru a cumpăra măşti, atât pentru şoferi cât şi pentru pasageri, dar şi dezinfectant. 

„Toate persoanele trebuie să ia măsurile adecvate nu numai pentru a se proteja pe ei înşişi, ci și pentru protecţia şoferilor şi a următorilor pasageri”, a declarat Dara Khosrowshahi, directorul general al Uber, într-o conferință de presă virtuală.

Citeşte şi: Stare de alertă 15 mai 2020. Guvernul anunţă cine va primi măşti gratis

Începând de luni, șoferii din cea mai mare parte a lumii vor fi obligați să demonstreze că poartă o mască prin încărcarea unei fotografii prin aplicație înainte de conectare, a declarat Sachin Kansal, directorul principal al managementului de produse al Uber.

„Autocertificarea este bună, dar uneori verificarea este foarte importantă”, a spus el. 

Noile politici Uber sunt concepute pentru a fi flexibile, astfel încât acestea să poată fi implementate după cum este necesar, în funcție de locație și de severitatea actuală a focarului de coronavirus, a spus Kansal.

Dacă un pasager refuză să poarte o mască, șoferii au voie să anuleze călătoria și să-l raporteze pe client pentru că nu s-a conformat. 

Citeşte şi: Măşti gratuite, distribuite persoanelor cu venituri mici. Vor fi primite şi de elevii care susţin Evaluarea Naţională şi Bacalaureatul

„Dacă observăm că pasagerii refuză restricţiile, putem lua măsuri suplimentare și să-i scoatem de pe platformă”, a spus Kansal. Același lucru este valabil și pentru șoferi.

„În niciun caz nu încurajăm oamenii să iasă din casele lor”, a spus Kansal. „Dar când o fac, vrem să fim gata pentru ei”.