Ucraina: Aproape 100.000 de soldaţi ruşi masaţi de-a lungul frontierei ucrainene

Rusia a masat aproape 100.000 de soldaţi de-a lungul frontierei sale cu Ucraina, a afirmat joi secretarul Consiliului ucrainean pentru securitate şi apărare naţională, Andrei Parubii, o cifră cu mult mai mare faţă de cea de 20.000 evocată de SUA, potrivit Agerpres.

RomaniaTV.net
27 mart. 2014, 15:34
Ucraina: Aproape 100.000 de soldaţi ruşi masaţi de-a lungul frontierei ucrainene

‘Aproape 100.000 de soldaţi sunt staţionaţi la frontiera ucraineană. Ei sunt gata de atac de mai multe săptămâni‘, a afirmat Parubii, într-un dialog pe internet de la Kiev cu Atlantic Council, un grup de reflecţie cu sediul la Washington, după cum transmite AFP.

Un reprezentant al Pentagonului declara zilele trecute că peste 20.000 de militari ruşi, dotaţi cu echipamente şi unităţi de tipul celor necesare unei operaţiuni militare, sunt în prezent masaţi la frontiera ruso-ucraineană.

Ministrul american al apărării, Chuck Hagel, declara miercuri că Rusia continuă să crească numărul soldaţilor săi de-a lungul frontierei ucrainene, amintind în acelaşi timp Moscovei de angajamentul său de a nu trece graniţa cu Ucraina.

Rusia a negat însă o concentrare de trupe la graniţa cu Ucraina. ‘Afirmaţiile Occidentului cu privire la o creştere a contingentului de trupe ruse la graniţa cu Ucraina nu corespund realităţii şi nu sunt de natură să contribuie la normalizarea situaţiei’, declara marţi Dmitri Peskov, purtătorul de cuvânt al preşedintelui rus Vladimir Putin.