UCRAINA:Iulia Timoşenko, ELIBERATĂ din închisoare, aclamată în Euro-Maidan. „Sigur vom intra în UE” LIVE VIDEO

Poliţia ucraineană s-a declarat sâmbătă "de partea poporului", arătând că împărtăşeşte dorinţa de "schimbare rapidă", anunţ ce a fost făcut într-un comunicat. De asemenea, fostul premier ucrainean, Iulia Timoşenko, a fost eliberată "imediat" din închisoare. După ce a părăsit penitenciarul, Timoşenko s-a dus direct în Piaţa Independenţei, pentru a se alătura protestatarilor.

RomaniaTV.net
22 feb. 2014, 12:20

UPDATE „Eroii nu mor niciodată”, a spus Iulia Timoşenko, făcând referire la cei care şi-au pierdut viaţa în timpul confruntărilor din Piaţa Independenţei din Kiev.

„Este foarte bine să pot respira din nou aer curat şi să văd oameni. Sper ca toată ţara să vadă lumina începând de azi. Pentru că cei mai buni fii ai ţării noastre şi-au pierdut vieţile, s-au pus în faţa gloanţelor, renunţând la tot pentru ca noi toţi să putem fi fericiţi. Acum avem un singur ţel: să ne asigurăm că nicio picătură de sânge nu a fost vărsată în van şi nu va fi uitată. Sunt convinsă că Ucraina va intra în UE”, a spus Iulia Timoşenko cu ochii în lacrimi şi stând într-un scaun cu rotile, în timp ce era aclamată de zeci de mii de oameni.

Înainte de a lua cuvântul în faţa pro-europenilor din piaţa Independenţei, Iulia Timoşenko a depus flori la un memorial situat pe strada Gruşevski, din apropierea Euro-Maidanului.

UPDATE Iulia Timoşenko a ajuns în Piaţa Independenţei din Kiev. Fostul premier ar fi anunţat, potrivit presei internaţionale, că intenţionează să candideze la viitoarele alegeri prezidenţiale din Ucraina.

UPDATE Dictatura a căzut‘ în Ucraina, a afirmat cu satisfacţie Iulia Timoşenko în prima sa declaraţie de la eliberarea sa, pe site-ul de Internet al partidului său.

‘Dictatura a căzut nu datorită oamenilor politici şi diplomaţilor, ci datorită oamenilor care au ieşit în stradă, care au reuşit să îşi protejeze familiile şi ţara’, a declarat ea.

UPDATE Opozanta ucraineană Iulia Timoşenko a fost eliberată sâmbătă din spitalul din Harkov unde ea s-a aflat sub pază majoritatea timpului de când a fost condamnată la închisoare, în 2011, şi se îndreaptă către Kiev, unde va merge în Piaţa Independenţei.

Fost prim-ministru, Iulia Timoşenko, cel mai înverşunat rival al preşedintelui Viktor Ianukovici, i-a salutat la ieşire pe jurnalişti şi pe simpatizanţi din maşina care o transporta de la spitalul din Harkov, unde a primit îngrijiri medicale pentru hernie de disc.

Potrivit aliatului său, Arseni Iaţeniuk, dna Timoşenko va lua avionul până la Kiev, unde va merge în Piaţa Independenţei.

UPDATE Agenţia de ştiri UNIAN a informat că preşedintele ucrainean Viktor Ianukovici se află la Harkov şi că s-ar pregăti să îşi prezinte demisia, după cum au informat surse din anturajul său. De la Kiev, fostul guvern a anunţat că predă paşnic puterea noului guvern.

Paşi uriaşi s-au făcut în numai câteva ore după ce preşedintele ucrainean, Viktor Ianukovici a părăsit Kievul, abandonând reşedinţa prezidenţială şi celelalte reşedinţe, pentru a se ascunde ca să nu cadă pradă furiei poporului. 

Poliţia ucraineană s-a declarat sâmbătă „de partea poporului”, arătând că împărtăşeşte dorinţa de „schimbare rapidă”, anunţ ce a fost făcut într-un comunicat publicat în numele tuturor efectivelor Ministerului de Interne pe site-ul oficial al instituţiei, potrivit agenţiilor de stiri străine.

Citeşte şi PARLAMENTUL ucrainean are un NOU PREŞEDINTE: Olexandr Turcinov a fost ales şef al LEGISLATIVULUI de la Kiev

„Poliţia este în slujba poporului şi îi împărtăşeşte în întregime dorinţa de schimbare rapidă”, se afirmă în comunicat. „Aducem un omagiu morţilor” din violenţele din această săptămână de la Kiev, în număr de 80, se mai spune în textul comunicatului.

UCRAINA: Protestatarii CONTROLEAZĂ clădirea administraţiei prezidenţiale. Ianukovici se ASCUNDE

Parlamentul ucrainean a votat sâmbătă o rezoluţie privind eliberarea imediată din închisoare a fostului premier Iulia Timoşenko, transmite AFP, citată de Agerpres.

Textul, votat cu 322 de voturi, „prevede eliberarea imediată a Iuliei Timoşenko pe baza unei decizii a Curţii Europene” a Drepturilor Omului, a declarat deputatul Viktor Şveţ, jurist al partidului Batkivşcina, din care face parte Timoşenko.

În primele ore ale după-amiezii de sâmbătă, o purtătoare de cuvânt a fostului premier ucrainean, Nataşa Lisova, a confirmat agenţiei Associated Press că Iulia Timoşenko a fost eliberată din închisoarea din Harkiv, unde fusese încarcerată de către regimul lui Ianukovici, acum doi ani, potrivit The Guardian.