Udrea: Coldea are nevoie de timp să muşamalizeze lucrurile. Eventual, până mă „rezolvă” pe mine

Deputatul PMP Elena Udrea a scris o nouă postare pe facebook în care îl atacă pe directorul interimar al SRI, generalul Florian Coldea. Comentând un articol de pe stiripesurse.ro, Udrea susţine că generalul încearcă să amâne audierea sa în comisia SRI pentru a muşamaliza scandalul legat de legăturile oculte dintre Serviciu şi lumea politică şi mass-media.

01 feb. 2015, 15:56
Udrea: Coldea are nevoie de timp să muşamalizeze lucrurile. Eventual, până mă „rezolvă” pe mine

Coldea cere timp pentru a putea să-şi rezolve problemele interne apărute după dezvăluirile pe care le-am făcut. Practic, are nevoie de timp pentru a muşamaliza lucrurile. Eventual, până mă „rezolvă” pe mine„, a scris Elena Udrea.

Potrivit stirpesurse.ro, audierea şefului interimar al SRI, generalul Florin Coldea, în Comisia SRI din Parlament s-ar putea amâna. În prezent, în cadrul Serviciului s-ar desfăşura un control intern, declanşat imediat după ce Elena Udrea a lansat acuzaţii dure la adresa lui Coldea.

Generalul Coldea i-ar fi cerut lui Georgian Pop, preşedintele Comisiei comune permanente a Camerei Deputaţilor şi Senatului pentru exercitarea controlului parlamentar asupra activităţii SRI, să nu fie audiat încă în Parlament, până nu se termină verificările interne.

La SRI se verifică dacă acuzaţiile lansare de Elena Udrea sunt adevărate şi dacă Dorin Cocoş ar fi fost într-adevăr folosit de SRI pentru finanţarea unei televiziuni.

Dorin Cocoş mergea la SRI „sâmbăta, duminica”, a declarat, vineri, Elena Udrea, în cadrul unui interviu pentru Hotnews.

Udrea a mai spus despre fostul ei soţ că nu l-a întrebat niciodată ce făcea acolo, imaginându-şi că e vorba despre „lucruri secrete” şi că se ducea să discute cu persoane din cadrul Serviciului.

„V-am spus când s-a întâmplat lucrul acesta: în această toamnă, înainte să fie reţinut preventiv, când a venit special să îmi spună lucrurile acestea (n.r. – faptul că, la solicitarea adjunctuui SRI Florin Coldea i-a dus lui Sebastian Ghiță 500.000 de euro pentru televiziune). Mă rog, special să îmi spună de întâlnire. În discuţie a fost şi povestea cu banii. Deci nu am ştiut. Asta se întâmplase, probabil, în 2011, când a fost cu RTV-ul, probabil în alt an, şi nu am ştiut aşa ceva. Acum a venit şi mi-a spus. Eu ştiam că merge la SRI. ştiam că mergea sâmbăta, duminica, mergea la SRI”.

NOU DOSAR PENAL pentru axa Udrea – Cocoş. Ar fi luat mită de 6 milioane de euro tot pe filiera Bica

Udrea a afirmat că nu şi-a întrebat niciodată soţul ce caută acolo, imaginându-şi „că caută lucruri secrete”.

„Nu, nu-l întrebam. Pentru că îmi imaginam că dacă se duce, se duce să vorbească, clar, cu oamenii de acolo. Adică nu cred că se ducea să tundă iarba din curtea SRI-ului. Deci se ducea să se întâlnească”, a afirmat Udrea.

Fostul şef al PMP a spus că deşi s-a întâlnit şi cu şeful SRI George Maior şi cu adjunctul acestuia Florian Coldea neoficial la aniversări, la sărbători şi inclusiv la preşedinte, dar şi la evenimente oficiale, nu i-a întrebat niciodată pe aceştia despre prezenţa lui Dorin Cocoş la SRI.