Uite teribilele reacţii adverse ale acidului citric din alimente

Acidul citric, cunoscut şi drept E330 sau popular, sare de lămâie este unul dintre cei mai comuni aditivi alimentari uilizati în present. Este folosit în industria alimentară drept conservat, aromatizant, fiind utilizat şi în scopul de a păstra intactă textura unor alimente.  Este însă sigur pentru sănătate?

RomaniaTV.net
28 oct. 2016, 10:04
Uite teribilele reacţii adverse ale acidului citric din alimente

Deşi denumirea ar putea sugera că acidul citric este un derivat inofensiv derivat din lămâie, ei bine, lucrurile nu stau tocmai aşa.

Ce este acidul citric?

Acidul citric este un acid organic aflat în componenţa tuturor organismelor vii aerobe. Şi evident, îl regăsim din abundenţă şi în citrice. Este folosit de peste 100 de ani drept conservant sau agent de emulsionare, fiind regăsit în majoritatea conservelor.

Citeşte şi  Cercetătorii din România au descoperit formula pentru alimente fără E-uri

Deşi cunoscut încă din secolul 9 de către alchimiştii vremii, acidul citric a fost prima oară izolat din suc de lămâie în anul 1784 de către Carl Wilhelm Scheele, iar producţia sa la scară industrială a început abia în secolul 19, materia prima fiind lămâile italiene. În anul 1917, chimistul James Currie a descoperit procedeul de obţinere a acidului citric din mucegai.

E330 – Reacţii adverse

Deşi nu există o limita anume stabilită legal, consumul de acid citric în cantităţi mari poate fi dăunător sănătăţii, mai ales dacă anumite persoane au anumite sensibilităţi.

Citeşte mai mult pe Demoiselle.ro