ULTIMA ORĂ: Înregistrările care aruncă în aer rețeaua penală a lui Coldea! 600.000 de euro, mita cerută de fostul general SRI și acoliții săi pentru coruperea magistraților. Cine sunt procurorii gata să îi execute ordinele

Generalul Coldea este în mijlocul unui nou scandal de zile mari. Corupția este ca la ea acasă, iar fostul șef adjunct al SRI și acoliții săi penali nu se dezic de fapte ilegale. Urmează înregistrări și informații explozive direct din mijlocul evenimentelor!

22 apr. 2024, 22:09
ULTIMA ORĂ: Înregistrările care aruncă în aer rețeaua penală a lui Coldea! 600.000 de euro, mita cerută de fostul general SRI și acoliții săi pentru coruperea magistraților. Cine sunt procurorii gata să îi execute ordinele
ULTIMA ORĂ: Înregistrările care aruncă în aer rețeaua penală a lui Coldea! 600.000 de euro, mita cerută de fostul general SRI și acoliții săi pentru coruperea magistraților. Cine sunt procurorii gata să îi execute ordinele

Florian Coldea iese din nou la interval cu afacerile sale murdare. Generalul SRI este acuzat de un prosper afacerist că, împreună cu gruparea lui infracțională, a încercat să îl șantajeze, ba chiar ar fi încercat să îl convingă să își vândă afacerea din domeniul sanitar unor cetățeni străini.

Citește și: Baronul Lamborghini Iulian Dumitrescu candidează la Prahova cu sprijinul lui Coldea. Ce alţi politicieni sunt protejaţi de fostul şef SRI

Înregistrările care aruncă în aer rețeaua penală a lui Coldea

Omul de afaceri Cătălin Hideg a depus plângere penală la DNA împotriva fostului prim adjunct al SRI, Florian Coldea, și a grupării acestuia din care fac parte generalul Dumitru Dumbravă, Bogdan Neidoni și avocatul Doru Trăilă. Hideg susține că aceștia i-au cerut 600 de mii de euro pentru a-l scăpa de dosarul de la Parchetul European condus de Kovesi, potrivit unei anchete marca Strict Secret.

„DUMBRAVĂ: Haideți s-o luăm așa. Una peste alta…Dacă era și prejudiciul acoperit mergea pe unul care însemna doi ani și trei luni.

HIDEG: Din păcate nu au fost serioși, s-au speriat, au cerut niște referințe la un avocat.

DUMBRAVĂ: Situația se poate schimba la Curtea de Apel, dar eu sunt într-o situație față de avocat, vizavi de plățile care trebuiau să fie făcute și nu s-au făcut. E prima dată când ni se întâmplă așa ceva. O să facem tot posibilul, am vorbit deja, aseară am avut o analiză fix pe persoana dumneavoastră. Avem o rază de speranță că vă rezolvați problemele. Din cauza asta, m-am făcut de tot râsul. Dincolo de bani, acoperirea prejudiciului este foarte importantă pentru că noi putem să dăm în jos de unde e, dar trebuie neapărat acoperit prejudiciul.

HIDEG: Dat în jos ce?.

DUMBRAVĂ: Păi ce înseamnă dat acum pedeapsa. Putem să mergem în jos, dar trebuie să se întâmple ceva în momentul ăsta. Acum de la 10 ani cât visa madam, s-a dus…, el nu putea să dea 2 ani și 3 luni, a dat 3 ani. Partea de jos, partea de jos. Ăsta, ca să înțelegeți, le-a fost student lor, știe carte, știe meserie, am făcut un compromis absolut rezonabil. Dacă voia să meargă pe maxim, putea să dea, 10 ani putea să dea… 12 ani. La un moment dat a zis că inteligența, nu ar fi permis oricui să facă”.

HIDEG: Cât aveți?

DUMBRAVĂ: Cam un sfert de oră, 20 de minute. Asta cred că …. Cred că e irelevant, povestește acolo…Planul este următorul, prioritatea zero este acoperirea prejudiciului, altfel o să ne fie greu. Ne-a ieșit aici cumva, ieșea și mai bine dacă se acoperea prejudiciul. (…) Tot ce am putem să facem să aranjăm acum perioada asta, este sfârșit de epocă. Se vor schimba multe în administrație, se vor schimba… Adică, credți-ne, două-trei luni de zile, … după ce se stabilizează lucrurile pe administrație, știi cum cine vorbești, ministru, secretar de stat, e altă treabă. În administrația locală… Altfel vorbim acum, deci eu vă spun că am văzut filmul, vorbim acum, batem palma, primim promisiuni și după ce se termină alegerile și se reface structura statului, trebuie să o luam fix de la zero și avem și un handicap, pentru că venim: „voi ați fost cu…”. Așa sunt niște șmecheri, în loc să spună „e oportunitate, e pentru țara noastră”, ei spun „hai dispăreți că ați fost cu…”. Credeți-mă că am văzut filmul și nu vreți”.

TRĂILĂ: „Da, dar ce trebuie să se bage în discuția asta cu… Bine, probabil că ăla, Diacomatu ăla a venit cu scandal. Nu seamănă ce scrie în presă cu ce s-a întâmplat în realitate. Diacomatu a vărsat din greșeală paharul cu vin, domnul general i-a reproșat, ăla a crezut că îl înjură, s-a așa… și atunci a venit paza, l-a luat pe sus Diacomatu și i-a anulat cu Alexandreasca… Domnul Dumbravă de ce e băgat și el în scandalul ăsta? De ce îl bagă și pe el? El a venit a doua zi. Nu a fost la club? El nu a fost în seara aia, el a venit a doua zi. Uite aici e”.

Caracatița corupției este cu atât mai mare, cu cât Cătălin Hideg mai acuză că gruparea lui Florian Coldea i-a fabricat acuzații și dosare pentru a-i forța mâna să vândă afacerea pe care o deține în domeniul sanitar unor străini, respectiv unor cetățeni francezi. Aceștia intenționau să facă din afacerea lui Hideg un fel de Hexipharma 2, afacere păguboasă ajunsă tot pe mâna francezilor. Afaceristul a fost abordat de Neidoni, cel alături de care Coldea deține o casă pe Coasta de Azur.

„HIDEG: Toni l-a rugat pe Coldea, Coldea i-a dat ok-ul lui Dumbravă, Dumbravă ne-a primit pentru că ne-a trimis Neidoni la Dumbravă, și Coldea, amândoi de fapt. Acum, sincer, la cât scandal e cu oamenii ăștia poți să știi pe ce înregistrări or fi căzut Trăilă cu Dumbravă, Dumbravă cu ăla…Zice Dumbravă în înregistrare, zice Dumbravă că e supărat șefu’”.

Citește și: ANCHETĂ EXPLOZIVĂ: Afacerile murdare pe care acoliții lui Coldea le fac în Rusia! Ce face DIICOT după infracțiunile cibernetice pe bandă rulantă și operațiunile de clonare a site-ului unei mari agenții de știri pe care gruparea fostului director SRI încearcă să le ascundă