Un alt caz de violenţă în şcoli: Un tânăr de 23 de ani a făcut scandal într-un liceu din Ploieşti

Un tânăr de 23 de ani din Ploieşti a fost amendat, marţi, cu 2.500 de lei, după ce a intrat într-un liceu şi a făcut scandal, înjurând şi ameninţând un elev, un paznic şi un maistru din unitatea de învăţământ. Pentru aplanarea conflictului a fost necesară intervenţia jandarmilor.

19 feb. 2013, 17:23
Un alt caz de violenţă în şcoli: Un tânăr de 23 de ani a făcut scandal într-un liceu din Ploieşti

O patrulă de jandarmi a fost sesizată şi a intervenit, marţi, pentru aplanarea unui conflict izbucnit în incinta Colegiului Tehnic „Toma Socolescu” din Ploieşti. Jandarmii au găsit în incinta şcolii un tânăr de 23 de ani din Ploieşti, care intrase ilegal în unitatea de învăţământ şi agresase verbal şi ameninţa un elev, un maistru şi pe paznicul instituţiei. Bărbatul a spus că a intrat în unitatea de învăţământ pentru a discuta cu unul dintre elevi, care îi făcuse avansuri prietenei sale, elevă la acelaşi liceu, informează Mediafax.

Bărbatul care a intrat în unitatea de învăţământ şi care l-a agresat verbal pe elev, pe maistru şi pe paznic a primit o amendă de 2.500 de lei.

VEZI ŞI: Bătaie generală în clasă, între fete VIDEO

Conform statisticilor Inspectoratului de Jandarmi Prahova, de la începutul anului şi până în prezent jandarmii au aplicat 78 de amenzi, în valoare totală de 6.660 de lei, pentru incidente produse în incinta unităţilor de învăţământ din judeţul Prahova.

CITEŞTE: Elevi BĂTUŢI şi UMILIŢI de colegi de şcoală. Vezi oraşele cu cele mai multe cazuri de violenţă VIDEO

Cele mai multe fapte pentru care au fost aplicate amenzile sunt: gesturi obscene, deranjarea orelor de curs, refuzul persoanelor din afara şcolii de a se legitima în momentul în care au încercat să intre în unitatea de învăţământ, provocare şi participare la scandal sau folosirea fără drept a bazelor sportive ale unităţilor de învăţământ.