Un alt medic a fost răpus de coronavirus

Răspândirea comunitară a coronavirului produce victime. În pofida a ceea ce spun autoritățile, creșterea numărului de cazuri arată că lucrurile sunt scăpate de sub control, iar mesajele de liniștire nu produc diminuarea efectelor pandemiei COVID-19.

RomaniaTV.net
18 oct. 2020, 18:09
Un alt medic a fost răpus de coronavirus

Dr. Gențiana Berteșteanu a murit de Covid 19. Fost medic dermatolog la Spitalul Județean de Urgență Slatina, de unde se pensionase în urmă cu doar câțiva ani, Gențiana Berteșteanu a fost soția medicului orelist Alexandru Berteșteanu, părinții medicului orelist Șerban Berteșteanu, șeful secției ORL de la Spitalul Colțea din București.

Victima covidului, Gențiana Berteșteanu, fiica unor reputați farmaciști slătineni a făcut parte din garda veche a profesioniștilor din Spitalul Județean de Urgență Slatina, iar deceniile petrecute în activitate au conturat un suflet deosebit și un medic dedicat.

Orban: Sistemul medical a atins capacitatea de 75% în ceea ce priveşte tratarea pacienţilor cu COVID-19

Premierul Ludovic Orban susţine că sistemul medical a atins capacitatea de 75% în ceea ce priveşte tratarea pacienţilor cu COVID-19 şi arară că acest sistem dispune de suficient echipament pentru tratarea mai multor bolnavi, însă problema este legată de asigurarea cadrelor medicale.

Raed Arafat, în doliu. Mesajul sfâşietor postat de secretarul de stat: „A căzut victima bolii de care încerca să salveze pe alţii”

Premierul Ludovic Orban susţine că nu a fost atinsă capacitatea maximă de spitalizare pentru pacienţii diagnosticaţi cu COVID-19, el arătând că mai există 25% din această capacitate
„Am prevăzut măsuri de a suplimenta numărul de locuri de la ATI într-un timp foarte scurt, există ventilatoare, există dotări, pe de altă parte nu poţi să pui toate secţiile de ATI ale spitalelor la dispoziţia COVID”, a declarat Ludovic Orban duminică seară, într-o emisiune la B1 Tv.
Acesta a precizat că autorităţile au încercat în mod constant creşterea numărului de paturi de terapie intensivă pentru pacienţii cu COVID-29, dar că există o altă „limită”, care constă în numărul de medici şi de asistenţi medicali care pot îngriji pacienţii.
„Intenţionăm că găsim o soluţie ca toţi cei care au terminat rezidenţiatul şi au luat examenul la final să intre în acest dispozitiv pentru că avem nevoie de medici ca de aer. (…) Echipamente există, există peste capacitate, limita este în a asigura personal” a adăugat premierul.
El a spus că nu toţi pacienţii de la ATI sunt intubaţi, iar în acest context se ia în calcul implementarea unor „secţii intermediare” pentru pacienţii care nu au nevoie de ventilare, astfel încât paturile care beneficiază de ventilator să poată fi alocate pacienţilor care au nevoie de astfel de terapie.
Prefectul Capitalei Gheorghe Cojanu a anunţat că nu mai sunt locuri la ATI în Bucureşti, iar Spitalul Colentina devine spital COVID în integralitate, ceea ce înseamnă încă 3-400 de paturi.