Un avion a fost DETURNAT către Geneva. Autorul deturnării a fost COPILOTUL

Un avion al companiei Ethiopian Airlines care se deplasa de la Addis Abeba către Roma a aterizat la Geneva, după ce ar fi fost deturnat, relatează luni BBC News Online. Autorităţile au stabilit că autorul deturnării a fost chiar copilotul, care a şi fost reţinut.

RomaniaTV.net
17 feb. 2014, 06:30
Un avion a fost DETURNAT către Geneva. Autorul deturnării a fost COPILOTUL

UPDATE Autorul deturnării avionului companiei Ethiopian Airlines a fost copilotul, au anunţat autorităţile elveţiene.

UPDATE Poliţia elveţiană confirmă deturnarea avionului etiopian şi anunţă arestarea unei persoane

Poliţia elveţiană a confirmat, luni, că un avion al companiei Ethiopian Airlines, care se deplasa pe ruta Addis Abeba – Roma, a fost obligat să aterizeze pe aeroportul din Geneva după ce a fost deturnat, adăugând că unul dintre autorii deturnării a fost arestat, relatează BBC News Online.

Poliţia din Geneva a confirmat că avionul a aterizat neplanificat în oraşul elveţian la ora 06.00 (07.00 ora României). Nimeni nu a fost rănit, iar situaţia este „sub control”.

Aeroportul din Geneva a fost închis, potrivit Mediafax.

Potrivit postului de televiziune Sky News, avionul, un Boeing 767, a fost „obligat să se îndrepte” către Geneva, dar toţi pasagerii şi echipajul sunt în siguranţă.

Un purtător de cuvânt al autorităţilor aeroportuare din Geneva a declarat pentru Reuters că un avion deturnat a ajuns pe aeroportul elveţian. Compania Ethiopian Airlines a anunţat într-un comunicat că toţi pasagerii sunt în siguranţă pe aeroportul din Geneva.

Zborul 702, care plecase din Addis Abeba la ora locală 00.30 (23.30 ora României), urma să ajungă în capitala italiană, Roma, la ora locală 04.40 (05.40 ora României).