Un avion civil s-a prăbușit în Germania. Două persoane și-au pierdut viața

Două persoane și-au pierdut viața, în Germania, după ce un avion civil s-a prăbușit la o bază aeriană. Cei care se aflau în aeronavă erau controlori de trafic ai Armatei germane.

16 mai 2023, 11:35
Un avion civil s-a prăbușit în Germania. Două persoane și-au pierdut viața

Avionul s-a prăbușit la Baza Aeriană Hohn din Germania, iar două persoane au murit, potrivit informațiilor date de producătorul de aeronave Airbus. Aeronava Learjet a filialei GFD s-a prăbușit la sol în timp ce decola; aeronava se afla încă în zona din bază.

Aeronava trebuia sa decoleze pentru un zbor de antrenament la care participau și controlorii de trafic aerian din Armata germană.

Ministrul Apărării din Germania le-a transmis familiilor victimelor condoleanțe.

Potrivit site-ului GFD, Learjet are aeronave LR-35A și LR-36A, care sunt, de asemenea, utilizate pentru direcționarea și remorcarea țintelor aeriene. Țintirea țintelor aeriene este necesară de către armata germană (Budeswehr) pentru a putea practica apărarea aeriană maritimă și terestră cu rachete ghidate și dispozitive antiaeriene tubulare.

Un alt avion s-a prăbușit în Rusia, cu câteva săptămâni în urmă

Un alt accident aviatic a avut loc în urmă cu câteva săptămâni în Rusia. Un avion de vânătoare MiG 31 al armatei ruse s-a prăbuşit în regiunea Murmansk, a anunţat Ministerul rus al Apărării.

Avion MIG 31, prăbușit în nordul Rusiei din cauza unei defecțiuni tehnice.  Acesta efectua un zbor de rutină când unul dintre motoare a luat foc. Ambii piloți au reușit să ducă avionul spre o zonă nelocuită, s-au catapultat, iar viața lor se afla în afara oricărui pericol.

Deși a fost conceput ca avion de vânătoare, Mig 31 este folosit și pentru lansarea rachetelor hipersonice Kinjal – capabile să străpungă orice scut antibalistic inamic.

„Unul din motoarele avionului MiG 31 ar fi luat foc în timpul unui zbor de rutină. Avionul s-a prăbuşit. Aparent, a căzut într-un lac”, a declarat o sursă agenţiei TASS.

„Piloţii par să fi reuşit să se catapulteze. Martorii oculari spun că au văzut doi paraşutişti în zona prăbuşirii”, a mai relatat aceeaşi sursă.

“Pe 26 aprilie, un avion de tip MiG 31 s-a prăbușit în timp ce efectua un zbor de antrenament programat în  Regiunea Murmansk. Aeronava a căzut într-o zonă nelocuită”, se arată într-un comunicat de presă al ministerului, preluat de agențiile de presă Interfax și Tass.

“Piloții avionului au reușit să se catapulteze și nimic nu le amenință viața sau sănătatea. Aceștia au fost evacuați imediat cu un elicoter al Serviciului de căutare și salvare”, au precizat reprezentanții ministerului.

„Unul din motoarele avionului MiG 31 ar fi luat foc în timpul unui zbor de rutină. Avionul s-a prăbuşit. Aparent, a căzut într-un lac”, a declarat o sursă agenţiei TASS.