Un colet neobişnuit cu 18 capete umane, confiscat în Chicago

Autorităţile americane au fost nevoite să proceseze un colet neobişnuit cu 18 capete umane pentru a le trimite către destinaţia lor finală, un crematoriu, după confiscarea acestora înainte de Crăciun la vama din aeroportul O'Hare din Chicago (nord), relatează AFP.

RomaniaTV.net
15 ian. 2013, 21:37
Un colet neobişnuit cu 18 capete umane, confiscat în Chicago

Capetele, fiecare etichetat cu un nume şi o cauză a morţii, fuseseră înapoiate Statelor Unite de către un institut de cercetări ştiinţifice din Italia, a declarat Mary Paleologos, purtător de cuvânt al serviciilor medicale din districtul Cook.

„Capetele erau specimene anatomice utilizate pentru cercetare, prezervate corect, îmbălsămate şi etichetate când s-au întors” pe pământ american, în trei containere sigilate aflate la bordul unui zbor al companiei aeriene germane Lufthansa, pentru a fi ulterior incinerate, conform Paleologos.

Însă containerele, o dată trecute prin razele X ale aeroportului, au fost confiscate de vameşi din cauza documentaţiei insuficiente.

„Sunt în curs de definitivare a actelor” pentru ca containerele să poată pleca spre crematoriu, a declarat pentru AFP purtătoarea de cuvânt.

În aşteptare, capetele se află la morga districtului.

Purtătoarea de cuvânt nu a putut preciza care era institutul italian care primise capetele.

Statele Unite, unde îţi poţi dona corpul pentru ştiinţă, este un centru mondial important pentru această piaţă, în creştere, a rămăşiţelor umane utilizate în cercetările medicale.