Un elev trebuie să dea înapoi premiul câştigat la Olimpiada de engleză din cauza unui soft

Un elev din Alba Iulia premiat cu locul al treilea la olimpiada naţională de engleză este nevoit să restituie diploma, la o săptămână după terminarea concursului. În acest caz se invocă o eroare de soft, transmite corespondentul MEDIAFAX.

RomaniaTV.net
16 mai 2017, 11:57
Un elev trebuie să dea înapoi premiul câştigat la Olimpiada de engleză din cauza unui soft

Şeful Inspectoratului Şcolar Judeţean (IŞJ) Alba, Marcela Dărămuş, a declarat, marţi, corespondentului MEDIAFAX, că un elev de la Colegiul Naţional „Horea, Cloşca şi Crişan” din Alba Iulia, premiat cu locul trei la olimpiada naţională de engleză, trebuie să restituie diploma şi va primi o menţiune, din cauză că softul nu a salvat rezultatele după contestaţii.

„Am vorbit, luni, la minister, şi elevului i se va trimite diploma de menţiune. Practic, eroarea s-a produs din cauză că softul nu a salvat ceea ce a introdus informaticianul referitor la contestaţii”, a spus Marcela Dărămuş.

Citeşte şi Elev premiant, găsit spânzurat în curtea casei

Alexandru Dănilă a participat în perioada 24-28 aprilie la olimpiada naţională de engleză la Piteşti, el fiind premiat cu locul trei, iar diploma i-a fost solicitată la o săptămână după terminarea olimpiadei, mama băiatului susţinând, pe Facebook, că în acest caz este o „greşeală de soft”.

„Vă mulţumesc tuturor pentru aprecierile privind participarea la olimpiada naţională de engleză a fiului meu, dar… există şi un dar… şi nu ştiu dacă e posibil ca aşa ceva să se mai întâmple în vreo altă ţara decât la noi! După o săptămână de la premiere şi acordarea diplomei cu locul trei, 96 de puncte, vine bomba: Alex trebuie să predea diploma pentru că s-a făcut o greşeală de soft, vezi-Doamne, şi, în urma contestaţiilor, ar fi altcineva pe locul trei, o tipă din judeţul Braşov, care era pe locul 12 şi care are 96,12 puncte, iar el va trece pe locul 4, cu menţiune”, a scris mama băiatului pe Facebook.

Marţi, Alexandru Dănilă apărea pe site-ul ISJ Argeş pe locul al treilea.

„Dacă în urma contestaţiilor să zicem că a trecut altcineva în locul lui, nu trebuia ca până seara, când a avut loc festivitatea de premiere, cei care au făcut listele să-şi dea seama de greşeala, să se publice rezultatele corecte şi să nu-l mai premieze, nu? Premiezi un elev care în urma contestaţiilor era tot pe locul III şi apoi vii la el şi i te adresezi de parcă ar fi un impostor, ceva de genul: hei, predă diploma, că nu ţi se cuvine! UNDE TRĂIM? UNDE E DREPTATEA? CHIAR AŞA, FĂRĂ NICIO DOVADĂ? Adică toate mârşăviile se fac pe faţă şi noi trebuie sa înghiţim, să nu îndrăznim să zicem nimic că ne e frică, să tăcem şi să murim cu dreptatea în mână, nu? DA, ASTA E ŢARA ÎN CARE TRĂIM!”, a mai scris mama băiatului.

Citeşte şi 3 elevi români, medaliaţi la olimpiada asiatică de fizică

La rândul său, senatorul Alexandru Pereş susţine, într-un comunicat de presă transmis marţi, că instituţiile abilitate trebuie să se autosesizeze în acest caz, în aşa fel încât asemenea „erori de soft” să nu mai „anihileze raţiunea organizatorilor olimpiadelor naţionale”.