Un fierar român cucereşte lumea cu invenţia lui. OUĂ POTCOVITE, cadouri de suflet dăruite de Paşte

Nu e fierar cel ce nu ştie să potcovească un ou. E provocarea pe care a primit-o un potcovar din Arad, chiar de la soţia sa, în urmă cu mai bine de zece ani. I-a mai luat ceva vreme să găsească soluţia de a străpunge coaja fină a oului, fără ca aceasta să crape. Acum, măiestria lui e cunoscută peste tot în lume, iar ouăle potcovite de el sunt cadouri de suflet dăruite de sărbători celor dragi.

RomaniaTV.net
17 apr. 2014, 07:26

Petru Socaci are 78 de ani şi este cel mai cunoscut potcovar din satul Macea, judeţul Arad. El mânuieştie uneltele de fierar din tinereţe, iar potcovirea ouălor a fost o provocare pentru un concurs în Austria.

Pentru a potcovi ouăle, bătrânul şi-a confecţionat singur şi uneltele. Ouăle potcovite de ingeniosul român au ajuns chiar şi în străinătate. Vecinii sunt uimiţi de realizările arădeanului.

Petru Socaci are un singur regret: nu are cine să îi ducă pasiunea mai departe.

Citeşte şi: PAŞTE 2014: Câte OUĂ se pot cumpăra în diferite ŢĂRI cu CINCI DOLARI VIDEO

Paşte 2014. Pictarea oualor este o activitate în care-ţi poţi implica toată familia, mai ales copiii. Ouăle de Paşte sunt de obicei vopsite în culoarea roşie, potrivit tradiţiei. Cu timpul însă, credincioşii au ales să le vopsească şi în alte culori sau să le picteze în cele mai complicate moduri. RomaniaTV.net vă prezintă o galerie foto cu ouă de Paştedesenate într-un mod inedit.

Vezi: Desene inedite pe ouăle de Paşte GALERIE FOTO