Un fost ministru al Educaţiei critică decizia Guvernului de a menţine şcolile închise până în septembrie: "Statul s-a spălat pe mâini"

Publicat: Marţi, 28 Aprilie 2020 14:02 // Actualizat: Marţi, 28 Aprilie 2020 14:06 // Sursa: romaniatv.net

Profesorul universitar Mircea Miclea, fost ministru al Educaţiei în Guvernul Tăriceanu, în perioada decembrie 2004-noiembrie 2005, critică decizia Guvernului Orban de a menţine instituţiile de învăţământ închise până în luna septembrie. În cadrul emisiunii „România te priveşte”, de pe Look Plus, Miclea a făcut o paralelă între criza provocată de coronavirus şi cea provocată de gripa spaniolă, din 1918.

Foto: cluj-am.ro

Fostul ministru al Educaţiei este de părere că, raportat la contextul epidemiei de gripă spaniolă din 1918, decizia luată de Guvernul Orban în contextul pandemiei de coronavirus este ruşinoasă:

În 1918 era vârful de criză al epidemiei de gripă spaniolă. Toţi fruntaşii transilvăneni, animaţi de un ideal naţional au mers din sat în sat, au organizat alegeri şi s-au întrunit la Alba Iulia 100 de mii de oameni, pentru că au avut un ideal. După 100 de ani, ceea ce vedem acum este umbra umbrei acelor oameni. E ruşinos… o astfel de atitudine".

Citeşte şi ŞCOLI ÎNCHISE. Ce s-ar putea întâmpla, în toamnă, dacă ar apărea un al doilea val de infectări. Orban: "Lucrurile sunt foarte clare"

Lui Mircea Miclea nu i se pare justificată decizia de menţinere a şcolilor închise în localităţi în care numărul cazurilor de coronavirus este foarte mic. În plus, profesorul de psihologie clujean crede că, luând această decizie, statul "s-a spălat pe mâini":

"În Buzău sunt 17 oameni infectaţi, în Harghita sunt 19, în Vâlcea sunt 24. Oare cum o să explicăm noi peste 5-10 ani că într-un judeţ în care erau 17 infectaţi (probabil nici unul dintre ei copil) nu s-a ţinut şcoala? De aceea mi se pare că această decizie este greşită. Nici nu mai are rost să venim cu soluţii, soluţiile se puteau găsi, însă e mult mai uşor să spui nu, nu se poate. Statul a spus că nu se poate redeschide şcoala şi cu asta s-a spălat pe mâini de orice altă gândire de a găsi soluţii”.

Citeşte şi Ministrul Educaţiei a anunţat suspendarea tezelor pentru acest an şcolar. Cum vor fi încheiate mediile

Fostul ministru a propus, în urmă cu 10 ani, înfiinţarea unei platforme şcolare de e-learning, care să includă programe şcolare, exemple de lecţii pentru toate temele din programele şcolare. El acuză autorităţile statului că nici măcar în al doisprezecelea ceas nu s-au gândit să le asigure elevilor care nu au posibilităţi mijloacele tehnice necesare pentru învăţământul online.

Măcar astăzi se putea lua decizia ca într-o lună de zile de acum încolo toţi elevii din ţara aceasta să fie dotaţi cu câte un laptop sau o tabletă, astfel încât, din toamnă, dacă cumva iarăşi vine pandemia peste noi, măcar atâta să aibă la dispoziţie. Nu, nu s-a luat această decizie pentru că nu-i interesează de fapt educaţia”, a mai spus Miclea în intervenţia sa la Look Plus.


loading...
Comenteaza // Vezi comentarii
        Citeste mai mult despre:   
e-learning invatamant online Mircea Miclea
Loading...
Daca ti-a placut articolul, urmareste RomaniaTV.NET pe   facebook facebook sau  twitter twitter.
1
EUR
4.8365
RON
06 Jul
noapte 20 °
zi 30 °
Ultimele joburi adaugate
24 H