Povestea lui Daniel pare desprinsă din „Breaking Bad”: ziua poliţist, noaptea crescător de cannabis. Cum a reuşit să fure milioane

Ofiţerul de politie, Daniel Aimson, a primit un an în plus de închisoare pentru că a piratat programe TV în valoare de 5 milioane de lire sterline, asta după ce a primit o pedeapsă de 6 ani, pentru deţinerea a două ferme de cannabis. 

RomaniaTV.net
02 iun. 2020, 07:58

Poliţitul Daniel Aimson, în vârstă de 39 de ani, a obţinut 5 milioane de lire sterline din vânzarea unor filme şi programe TV piratate la un preţ redus faţă de cele vândute iniţial. Cel puţin jumătate din programele furnizate au fost încărcate cu un software pe piaţa neagră. 

Citeşte şi: Imagini şocante de la violenţele din SUA. Un camion a forţat intrarea în mulţime, la Minneapolis, şoferul a fost arestat VIDEO

Se pare că ofiţerul de poliţie a recurs la aceste fapte pentru ca el şi soţia lui în vârstă de 31 de ani, să îşi permită vacanţe de lux, mese costisitoare la restaurante cu stele Michelin şi un stil de viaţă generos. 

Pe parcursul unei perioade de 14 luni, el a acceptat plățile prin Paypal și, la un moment dat, a folosit chiar şi o aplicație Barclaycard pentru tranzacții.

Anchetatorii de la Federația împotriva furtului de drepturi de autor (FACT) au aflat de mica afacere a fostului poliţist şi au descoperit că a înființat un cont pe numele lui Rachel și a folosit conturile bancare ale mamei și surorii sale pentru a spăla bani ilegal.

Citeşte şi: Droguri trimise din Spania în România, ascunse în colete. Liderul grupării a fost reţinut

Aimson, care execută deja o pedeapsă de șase ani de închisoare pentru deţinere ilegală de droguri și conduită incorectă într-o funcție publică, a primit încă un an de închisoare pentru piratare.

Soţia lui, Rachel, a fost acuzată de spălare de bani şi pentru complicitate, însă a negat săvârșirea infracțiunilor. Cuplul s-a despărțit acum.