Un ieşean acuză Loteria că nu l-a lăsat să joace biletul câştigător. Bărbatul a dat în judecată instituţia şi a cerut despăgubiri uriaşe

Un bărbat din Iaşi a ratat şansa vieţii. El a ajuns la agenţia loto cu doar 10 minute înainte de închidere, motiv pentru care nu a mai fost lăsat să joace. Cu varianta pe care ar fi vrut să o joace pe biletul de „6 din 49“ ar fi câştigat tot reportul.

23 apr. 2021, 23:52
Un ieşean acuză Loteria că nu l-a lăsat să joace biletul câştigător. Bărbatul a dat în judecată instituţia şi a cerut despăgubiri uriaşe
Un ieşean acuză Loteria că nu l-a lăsat să joace biletul câştigător

Un ieşean acuză Loteria că nu l-a lăsat să joace biletul câştigător. Bărbatul nu s-a lăsat cu una, cu două şi a decis să acţioneze în judecată agenţia loto care nu i-a permis să joace numerele câştigătoare. El a cerut despăgubiri în valoare de 2.185.420 de lei, valoarea reportului la categoria I, susţinând că fix numerele care au ieşit câştigătoare le-ar fi jucat şi el, scrie Ziarul de Iaşi.

Totuşi, magistraţii nu au putut găsi în argumentaţia ieşeanului „culpa in contrahendo“, adică reaua-voinţă precontractuală invocată de acesta, şi nici o culpă delictuală.

Citeste si Ce se întâmplă cu românii care au centrale pe lemne. Anunţul făcut de ministrul Mediului

Pe 26 februarie 2017, bărbatul mergea la serviciu. La ora 15.50, s-a oprit la o agenţie loto pentru a-şi cumpăra un bilet. A fost însă refuzat, pe motiv că jocul s-ar fi închis deja de la Bucureşti. I-a spus angajatei că jocul se închide la ora 16.00, iar dacă ar fi apărut modificări ale regulamentului, ele ar fi fost anunţate. În plus, având numere prestabilite, procedura de înregistrare ar fi durat puţin. Refuzat din nou, bărbatul s-a îndreptat spre o altă agenţie, la care însă a ajuns la 16.03. Acolo a aflat că jocul se închisese normal, la ora 16.00. După spusele lui, a doua zi, a avut surpriza să constate că ieşiseră câştigătoare exact numerele pe care intenţiona să le joace.

Un ieşean acuză Loteria că nu l-a lăsat să joace biletul câştigător, deşi se prezentase la agenţie înainte de închiderea programului

Pe cale de consecinţă, a făcut plângere la Protecţia Consumatorului, care a direcţionat-o însă spre Oficiul Naţional pentru Jocuri de Noroc. Răspunsul primit de la această instituţie a fost că intervalul de închidere este 15.45-16.00, Loteria Română închizând terminalele „pe baza unui algoritm propriu“. Considerându-se păgubit, ieşeanul s-a adresat instanţei. Totuşi, el nu a putut demonstra faptul că exact numerele câştigătoare a vrut să le joace. Pe de altă parte, judecătorii au constatat că nici Loteria nu şi-a probat afirmaţiile că ar exista un interval de un sfert de oră de închidere a jocului.

Citeste si Liber cu animalele de companie pe plajă. Ce reguli trebuie să respecte stăpânii PROIECT

Decizia finală a magistraţilor s-a bazat pe lipsa unei probe că reclamantul chiar a vrut să joace numerele câştigătoare. „Martorul C.C. a arătat instanţei că juca împreună cu reclamantul, dar nu ştia ce numere urma să joace acesta; abia a doua zi, la serviciu, cei doi au verificat numerele şi martorul a constatat că reclamantul avea notate pe biletul său chiar numerele ieşite câştigătoare. Prin urmare, martorul nu văzuse aceste numere în ziua în care ele ar fi trebuit jucate, ci abia a doua zi, astfel încât nu există nicio certitudine că numerele pe care le-a văzut martorul erau aceleaşi cu cele scrise pe hârtia pe care reclamantul ar fi avut-o cu el în agenţie. De asemenea, nu se poate stabili dacă reclamantul ar fi trecut pe biletul de joc numerele întocmai cum le-ar fi avut notate, că nu s-ar fi răzgândit asupra vreunuia dintre ele, ori nu ar fi existat vreo eroare la transcrierea lor, situaţii care pot apărea adesea în practică“, au argumentat judecătorii decizia de respingere ca neîntemeiată a cererii păgubitului.

Sentinţa Tribunalului a fost atacată de ieşean, iar cazul a intrat pe rolul Curţii de Apel.