Un nou cutremur în România! Ce magnitudine a avut seismul produs tot în Gorj

Încă un cutremur a avut loc în România. Institutul Naţional de Cercetare-Dezvoltare pentru Fizica Pământului a făcut anunțul în urmă cu puțin timp.

20 feb. 2023, 13:57
Un nou cutremur în România! Ce magnitudine a avut seismul produs tot în Gorj

Cutremurul a avut loc luni, în jurul prânzului, în Oltenia, Gorj. Vorbim de un seism slab, cu magnitudinea de 3,2.

„În ziua de 20.02.2023, 13:23:54 (ora României), s-a produs în OLTENIA, GORJ un cutremur slab cu magnitudinea ML 3.2, la adâncimea de 15 km. Cutremurul s-a produs la 104km NV de Craiova, 107km SV de Sibiu, 139km V de Pitesti, 165km SE de Timisoara, 184km SE de Arad, 184km S de Cluj-Napoca, 201km V de Brasov, 214km E de Belgrade, 218km E de Zemun, 224km NE de Nis”, a precizat INFP în ultimul mesaj.

Citește și Val de cutremure în Gorj, peste 300 de replici. Cel mai puternic seism a avut magnitudinea 4,2

Un cutremur cu magnitudinea de 5,7 grade a fost înregistrat marțea trecută, în județul Gorj. A fost resimțit și în București și mai multe județe ale țării. Apoi, el a fost urmat, până joi după-amiază, de peste 300 de replici, potrivit celor mai recente date făcute publice de reprezentanții Institutului Național pentru Fizica Pământului (INFP).

Ulterior au avut loc mai multe replici. Primul cutremur s-a produs la ora 1.20, având o magnitudine de 2,3. Acesta a fost urmat, 9 minute mai târziu, de un altul cu magnitudine 2.1. Ambele au fost de mică adâncime, 6,3 km, respectiv 3 km. Următorul, tot la mică adâncime, cu magnitudine, 2,6, a avut loc la 2,14.

Citește și Gheorghe Mărmureanu, anunţul care dă fiori: „Și înainte de cutremurul din 77 a avut loc un cutremur în Gorj”

După mai puţin de o oră, la 3.07, a avut loc un cutremur mediu cu magnitudinea 4,2, la adâncimea de 10.8 km. Un al cincilea cutremur s-a produs la 4.29, la 7,3 km adâncime, acesta având o magnitudine de 3,4. Au urmat alte două de intensitate mai mică, 2.3 și 2.7.

Situație este disperată în județul Gorj, după cutremurele din ultimele zile. Multe case au fost grav avariate și riscă să se prăbușească în orice moment.

”Casa are fisuri, stă să cadă. Dacă astăzi mai vine un cutremur se fărâmă toată casa până la temelie. Tavanul este crăpat, cad pereții. Nu se mai poate recupera nimic. Trebuie să vină cineva în ajutorul nostru, să fărâme casa, să o demolăm.

Nu mai pot, sunt nemâncată, nedormită. Nu mai pot să locuiesc aici. Noaptea trecută am dormit prin vecini, ne-a primit o femeie mai la deal. La noapte nu ne mai primește nimeni. Unde ne ducem? A venit și poliția și pompierii și au spus să nu mai locuim aici. Nu mai e de locuit, că se dărâmă pe noi”, a declarat Sabina Popescu, la România TV.