Un nou SCANDAL în USR. Un deputat al partidului lui Barna îi cere viceprimarului Sucevei să îşi dea demisia

Deputatul USR PLUS Radu Ciornei i-a cerut viceprimarului Sucevei, Teodora Munteanu, să-și dea demisia din conducerea primăriei, precum și din toate funcțiile din acest partid după ce a câștigat o motocicletă la o tombolă organizată în cadrul unui festival finanțat parţial de primărie.

12 aug. 2021, 20:24
Un nou SCANDAL în USR. Un deputat al partidului lui Barna îi cere viceprimarului Sucevei să îşi dea demisia

Radu Ciornei, deputat din partea USR PLUS, a scris pe Facebook un mesaj prin care cere demisia viceprimarului Sucevei Teodora Munteanu, după ce aceasta a câştigat premiul cel mare, o motocicletă, la o tombolă organizată în cadrul unui festival de muzică finanţat în parte chiar de primărie.

„Sunt și rămân consecvent principiului care mă face să recunosc , înainte de toate, adevărul. Cu toate că Teodora Munteanu îmi este colegă de la începuturile noastre în acest județ și a depus o muncă titanica în efortul de creștere a organizației, mă văd nevoit să mă delimitez de acțiunile ei din ultimele zile. Analizind în detaliu tot acest lanț al slăbiciunilor, ce putea fi rupt în numeroase puncte chiar de către Teodora, am ajuns la concluzia că nu mai pot sprijini moral și instituțional un om care în fața unui bilet de tombola a uitat că este viceprimarul orașului Suceava.

După ce greșeala inițială a fost dublată și apoi triplată de acceptarea premiului și de refuzul inițial de a returna motocicleta, am realizat că toate vocile ce ne-au acuzat de metehne pe care dorim să le eradicam au dreptate”, scrie pe Facebook Radu Ciornei.

Deputatul USR PLUS își cere scuze pentru „această comedie a erorilor politice și morale”, potrivit Stiripesurse.

Radu Ciornei, deputat USR PLUS: „Voi vota pentru o sancţiune aspră”

„Realizând aceasta, eu, Radu Ciornei, deputat USR de Suceava, îmi cer sincer și rușinat scuze alegătorilor noștri și tuturor cetățenilor Sucevei și ai țarii ce au văzut desfășurindu-se această comedie a erorilor politice și morale. Nu am ce apăra, în fata unor anumite situații, noi, politicienii, trebuie să plecăm capul și să ne cerem iertare. Vă înțeleg dezamăgirea și vă cer, încă o dată, iertare”, menționează Ciornei.

El precizează că cere Biroului Județean sancționarea statutară a Teodorei Munteanu.

„Voi vota pentru o sancțiune aspră mergind până la ridicarea sprijinului politic sau suspendarea din partid. Îi voi cere doamnei Munteanu să își prezinte demisia de onoare din funcțiile deținute în partid și din funcția de viceprimar, însă aceste decizii sunt unilaterale și îi aparțin în totalitate”, conchide parlamentarul.

Viceprimarul Sucevei, Teodora Munteanu, a câștigat premiu o motocicletă, după ce numele ei a fost extras la tombola Festivalului Bucovina Rockfest, finanțat de Primăria Suceava. Ea explică faptul că va păstra premiul, dar va achita contravaloarea, către Asociația „Salvați Copiii Suceava”.

Citeşte şi: Deputatul PNL Florin Roman îi ia apărarea lui Cîţu şi îl acuză pe Orban de jocuri murdare: „Florin a greşit, la fel ca George Bush şi mulţi senatori şi congresmeni SUA. Un caracter ranchiunos nu se schimbă, unii se agaţă de putere”