Un polițist BEAT a provocat un accident în Baia Mare, apoi s-a ascuns. O femeie a ajuns de urgență la spital, iar agentul riscă să ajungă după gratii

Un polițist de la Rutieră, aflat în stare de ebrietate, este autorul unui accident care a avut loc noaptea trecută în Baia Mare.

31 ian. 2021, 23:57
Un polițist BEAT a provocat un accident în Baia Mare, apoi s-a ascuns. O femeie a ajuns de urgență la spital, iar agentul riscă să ajungă după gratii
foto: baiamare24.ro

Un polițist BEAT a provocat un accident în Baia Mare

Agentul beat de 43 de ani, aflat la volanului unui Mercedes, a trecut pe culoarea roșie a semaforului, iar la scurt timp a intrat într-un Opel condus de o femeie în vârstă de 41 de ani.

Cu toate că impactul a fost destul de violent, polițistul și-a văzut mai departe de drum, fără să se oprească. La un moment dat a coborât din mașina în care se afla alături de un alt prieten.

Polițistul a încercat să se ascundă în scara unui bloc, dar a fost găsit de colegi la scurt timp și s-a descoperit că avea o alcoolemie de 0,25 mg/l în aerul expirat.

Femeia pe care a lovit-o agentul a fost transportată la scurt timp la spital pentru a primi îngrijiri medicale.

„La scurt timp a fost identificat șoferul, un bărbat de 43 de ani din Zalău (polițist Filip Ioan) și pasagerul care se afla în autoturism în momentul producerii accidentului, un bărbat de 41 de ani din Baia Mare.

În urma impactului doi pasageri din autoturismul identificat la locul producerii accidentului au fost transportați la spital în vederea acordării de îngrijiri medicale. Conducătoarea auto a autoturismului identificat la fața locului a fost testată cu aparatul etilotest rezultatul fiind zero. Totodată a fost testat și cel de-al doilea șofer implicat în accident, rezultatul fiind de 0,24 mg/l alcool pur în aerul expirat”, au arătat oamenii legii, potrivit baiamare24.

Polițiști au întocmit dosar penal pe numele lui Filip Ioan – polițist în cadrul Biroului Rutier Zalău de la Poliția Municipală Zalău.

Agentul a rămas fără dreptul de a conduce până când va fi soluționat dosarul penal. În cazul în care va fi găsit vinovat riscă o pedeapsă cu închisoarea și își va pierde și locul de muncă.

„Am fost informat telefonic de colegii de la IPJ Maramureș despre faptul că polițistul la care faceți referire a fost implicat într-un eveniment rutier pe raza Mun. Baia-Mare. Cercetările continuă în cadrul Biroului Rutier Baia-Mare, urmând ca după ce vor fi finalizate cercetările să dispun măsurile legale, inclusiv cele disciplinare, dacă se constată vinovăția agentului zălăuan”, ne-a declarat inspectorul șef al IPJ Sălaj, Marius Stupar.