Un român a revendicat comoara de 1,6 milioane de dolari, diamante și genți de 900.000 de euro cu care un cuplu de ucraineni a vrut să intre în România

Un bucureștean a irevendicat comoara găsită în mașina unui cuplu de ucraineni care a încercat să intre în România, în martie anul trecut.

17 apr. 2023, 19:18
Un român a revendicat comoara de 1,6 milioane de dolari, diamante și genți de 900.000 de euro cu care un cuplu de ucraineni a vrut să intre în România
Un român revendică comoara descoperită de Poliția de Frontieră

Pe 14 martie 2022, în mașina unui cuplu de ucraineni, care a încercat să intre atunci în România prin punctul de frontieră de la Albița, județul Vaslui, a fost descoperită o comoară fabuloasă. Acum, la mai bine de un an, comoara a fost revendicată de un român din București.

Acesta a dat în judecată Biroul Vamal de Frontieră Albița, silicitând instanței să dispună ridicarea sechestrului asigurător, instituit în acea zi la trecerea prin vamă, asupra bunurilor cuplului de ucraineni constând în bunuri de lux, diamante, genți de 900.000 de euro, 50.000 de euro și 1,6 milioane de dolari, deoarece acestea îi aparțineau.

Citește și: Locul din România unde îți poți cumpăra o casă cu doar 3.000 de euro! Terenul de care dispune este de 1.550 de metri

George A.C. susține că bunurile îi aparțin, dar nu a putut face dovada că este proprietarul comorii. Acesta a depus la instanță o serie de documente, inclusiv un „Pricess Certificate”, pe care îl consideră standard că diamantele nu provin dintr-un conflict.

Dosarul cu pricina s-a aflat la Judecătoria Huși, dar instanța a avut nevoie de mai multe amânări până la luarea unei decizii, arătând că e necesar ca cel care revendică comoara să explice ce „reprezintă înscrisurile depuse și pentru a depune în copie tradusă transcrierea acestora”, conform portalului instanțelor de judecată.

Citește și: Moneda de DOI EURO care se vinde acum cu 500.000 de lei. Caut-o bine pe acasă, dacă o ai te îmbogăţeşti!

Bărbatul nu a reușit să îi comvingă pe judecători că este proprietarul bunurilor, iar cererea sa a fost respinsă.

„Respinge ca nefondată contestația la executare formulată de contestatarul C. A. GEORGE, în contradictoriu cu intimata DIRECȚIA REGIONALĂ VAMALĂ IAȘI, Ia act că nu s-au solicitat cheltuieli de judecată”.

Nemulțumit, bucureșteanul a făcut apel, acesta urmând să se judece la instanța superioară.

Cuplul de ucraineni le-a spus atunci vameșilor că bunurile nu le aparțin și că le-ar fi luat din greșeală geamantanele altor persoane în disperarea de a fugi din Ucraina.

Potrivit legii, dacă în termen de 30 de zile nimeni nu poate face dovada cu acte că bunurile și banii îi aparțin, comaora intră în posesia statului român. La Parchetul de pe lângă Judecătoria Huși a fost deschis un dosar penal în care se fac cercetări pentru contrabandă.