Un tablou al pictorului român Adrian Ghenie a fost vândut la Hong Kong cu ŞASE MILIOANE de euro

Lucrarea Lidless Eye a pictorului român Adrian Ghenie a fost vândută marți seara la Hong Kong, în cadrul unei licitații a casei Sotheby's, pentru prețul final de 54,92 milioane de dolari Hong Kong, echivalentul a șase milioane de euro, conform Profit.ro.

RomaniaTV.net
11 oct. 2020, 09:42
Un tablou al pictorului român Adrian Ghenie a fost vândut la Hong Kong cu ŞASE MILIOANE de euro

În ultimele două săptămâni două tablouri ale pictorului Adrian Ghenie au fost vândute la celebrele case de licitații Christie’s și Sotheby’s, pentru milioane de euro.

Citește și: Cum luptă Germania cu coronavirusul. Noua măsură recomandată de Guvern: „Nu costă nimic”

Casa de licitații Sotheby’s a remarcat faptul că Ghenie a reinventat astfel genul „autoportretului” sau portretului. Lucrările  sale au în centru personaje ilustre precum Charles Darwin, Marcel Duchamp, Stan Laurel și Oliver Hardy, Elvis Presley, dar și de o notorietate mai puțin fastă, precum Hitler, Lenin sau Stalin.

Adrian Ghenie s-a născut în 1977 la Baia Mare, iar în prezent se află la Berlin, în Germania, unde este considerat unul dintre reprezentanții noului val al artei vizuale românești.

Tabloul său Regele a fost vândut la o licitație din iunie 2013, de la Londra, cu 212.238 de euro. De asemenea, tabloul Dr. Mengele 2, al pictorului Adrian Ghenie, a fost vândut pentru 140.747 de euro la Licitația de artă contemporană organizată în februarie, la Londra, de casa de licitații Sotheby’s.