Un temut interlop a fost eliberat din penitenciar. Spectacol la poarta închisorii: „Să trăiască regele!”

Bogdan Corduneanu, reţinut pentru şantaj, a fost pus în libertate conform unei sentinţe a instanţei. În fața Penitenciarului de Maximă Siguranță Iași, temutul interlop a fost așteptat de rude și prieteni.

06 apr. 2021, 12:08
Un temut interlop a fost eliberat din penitenciar. Spectacol la poarta închisorii: „Să trăiască regele!”

Un temut interlop a fost eliberat din penitenciar. Bogdan Corduneanu a fost aşteptat, luni, de aproximativ 30 de persoane în fața închisorii. În jurul orei 16:00, interlopul a ieșit pe poarta închisorii. Imediat, frații și amicii săi au exclamat: „Să trăiască regele!”. Interlopul s-a îmbrățișat cu apropiații săi, după care a urcat într-o mașină și s-a dus spre casa părintească, din comuna Holboca, unde petrecerea a continuat pe ritmuri de manele.

Un temut interlop a fost eliberat din penitenciar

Luni dimineață, magistrații de la Jucătoria Iași l-au condamnat pe Bogdan Corduneanu pentru șantaj, la 1 an și 8 luni de închisoare cu suspendare. „Instanța dispune ca inculpatul Bogdan Corduneanu să presteze o muncă neremunerată în folosul comunității, pe o perioadă de 100 de zile, în cadrul unei instituții publice aflată în subordinea Consiliului Local sau a Primăriei comunei Holboca, având ca obiect de activitate fie prestarea de servicii de utilități publice, fie prestarea de servicii de asistență socială. Instanța constată încetată de drept măsura arestului preventiv dispusă față de inculpatul Bogdan Corduneanu pronunțată de Judecătoria Iași, verificată și menținută succesiv”, a decis instanţa.

Şoc în clanul Corduneanu. I-a dat teroare: „Când pun mâna pe ea o să-i bag picioare pe gât!”

La finele anului trecut, Bogdan Corduneanu și Cosmin Ionuț Mihăianu au fost reținuți și, ulterior, arestați preventiv, fiind suspectați de șantaj. Conform anchetatorilor, cei doi ar fi amenințat cu acte de violență și ar fi intimidat un alt tânăr de 21 de ani, pentru a le remite bani, respectiv echivalentul în monedă virtuală. „Pe data de 22 decembrie 2020, polițiștii l-au prins în flagrant delict pe tânărul de 22 de ani, bănuit de comiterea faptei, după ce ar fi luat de la persoana vătămată suma de 8.200 de lei. Pe baza probatoriului administrat în cauză, cei doi bărbați bănuiți de comiterea faptei au fost reținuți de polițiști pentru 24 de ore. Acțiunea a beneficiat de sprijinul Direcției de Operațiuni Speciale, iar, în activități, au fost angrenați și polițiști din cadrul Serviciului de Acțiuni Speciale”, au afirmat la acea dată reprezentanții Inspectoratului de Poliție Județean Iași.