Uniunea Europeană îşi deschide graniţele pentru 15 ţări, inclusiv China. Americanii nu pot vizita, încă, statele UE

Uniunea Europeană şi Spaţiul Schengen îşi redeschid graniţele pentru 15 ţări, începând cu 1 iulie. Lista ţărilor ai căror cetăţeni pot vizita statele UE este actualizată la un interval de două săptămâni. Printre cele 15 ţări se-numără şi China, nu însă şi SUA, potrivit AFP.

RomaniaTV.net
30 iun. 2020, 14:49
Uniunea Europeană îşi deschide graniţele pentru 15 ţări, inclusiv China. Americanii nu pot vizita, încă, statele UE

Includerea Chinei pe această listă s-a făcut cu o condiţie, şi anume trebuie ca, la rândul său, să permită accesul pe teritoriul chinez călătorilor care vin din Uniunea Europeană.

Citeşte şi Culmea cenzurii, un muzician a fost interzis pe internet din cauza că seamănă prea mult cu preşedintele Chinei

Țările a căror situație epidemiologică legată de infecţia cu noul coronavirus este considerată a fi suficient de sigură pentru reluarea călătoriilor sunt Algeria, Australia, Canada, Georgia, Japonia, Muntenegru, Maroc, Noua Zeelandă, Rwanda, Serbia, Coreea de Sud, Thailanda, Tunisia și Uruguay.

Pe 26 iunie, ambasadorii statelor UE şi spaţiul Schengen au propus o listă cu 15 state, dar fără SUA, unde pandemia pare să fi scăpat de sub control. Statele membre au trebuit ca, până pe 27 iunie, să se pronunţe printr-un vot, însă unele ţări europene au solicitat mai mult timp.